İnsanların, Koronavirüsü vakalarının yoğun görüldüğü şehirlerden kaçması arsa ve araziye fiyatlarını da yukarıya çıkardı. Türkiye’de bir yılda arsa fiyatları yüzde 37, arazi fiyatları da yüzde 24 artarken, Balıkesir’de de arsa fiyatları yüzde 39, arazi fiyatları da yüzde 39 oranında artış gösterdi.

Pandemi süreciyle beraber konut yatırımlarının yanı sıra arazi ve arsalara da talep arttı. Türkiye’de bir yılda konutlu arsa fiyatları yüzde 37, arazi fiyatları ise yüzde 24 artış gösterirken, Balıkesir bu artıştan en fazla nasibini alan illerin başında geldi. Marmara ve Ege’nin merkezinde metropollere yakınlığıyla dikkat çeken Balıkesir, doğal güzelleri ve turizm potansiyeliyle pandemi sürecinde cazibe merkezi haline geldi. Balıkesir, son bir yılda Türkiye’de arsa ve arazi fiyatlarının en çok arttığı ilk beş ilden biri oldu.

ARSANIN M2 793 LİRA 

Konut imarlı arsanın metrekare fiyatının 793 lira ortalamayla satışıyla yüzde 39 artış gösteren Balıkesir’de, tarla,bağ,bahçe metrekare fiyatları da metrekaresi 36 liradan son bir yılda yüzde 39 değişim gösterdi. Arsa ve arazi fiyatlarının değerlenmesi bakımından Türkiye ortalamasının üzerinde olan Balıkesir, metrekare fiyatlarında da Antalya, Muğla gibi illerden sonra üçüncü sırada yer aldı.  Arsa fiyatlarının en çok değerlendiği iller yüzde 59 ile Antalya birinci sırada, yüzde 53 ile Muğla ikinci sırada yer aldı.