Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Başkanı Serkan Sarı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Zağnos Paşa Cami çevresi yaptığı çevre düzenlemesine ilişkin basın açıklaması düzenledi. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin plansız-programsız ve şeffaflıktan uzak bir şekilde çalışma yürüttüğünü belirten Sarı, uzayan çalışmalardan dolayı esnafın mağdur olduğunu ve kamunun kaynaklarının zayi edildiği eleştirisinde bulundu.

Zağnos Paşa Cami’nin önünde gerçekleşen basın toplantısına Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli, Karesi İlçe Başkanı Dilek Yalçın ve il yöneticileri de katıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin Zağnos Paşa Cami civarındaki çevre düzenlemesi çalışmasını plansız, programsız bir şekilde yürüttüğü ve esnafı mağdur ettiği eleştirisinde bulunan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, caminin bahçesine yapılan tuvalet inşaatının da 820 bin liraya ihale edilmesini israf olarak yorumladı.  Yol çalışmaları esnasında yağmur suyu kanalına bağlantının unutulduğuna ve kaldırım taşlarının sökülerek çöpe atıldığına dikkat çeken Sarı, “ Kaldırım taşı düzenlemeleri yapıldı. Aynı yerde akşam saatlerinde taşlar sökülerek çöpe atılmıştır. Bu Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon belediyeciliğinin sonucudur. Plansız, programsız, günü birlik yatırım yapmanın sonucudur bu. Yağmur suyu kanallarını döşemeyi unutan Büyükşehir Belediyesi, bölgedeki tüm taşları söküp kamunun, halkın parası çöpe atıp çalışmaları en başa döndürmüşler. Buradaki çalışmalar haftalardır hatta aylardır devam etmekte ve ne yazık ki bu proje sonuçlanmamıştır. Altı haftadır yol üzerinde çalışıyorlar ve buradaki tüm esnafı mağdur etmiş durumdalar. Eğer başarılı bir belediye başkanıysa bir hafta içerisinde burayı tamamlar. Kilometrelerce bir alandan bahsetmiyoruz. 500-600 metrekarelik bir alanı yaklaşık iki aydır bitirmeye çalışıyorlar” dedi.

“TUVALET İŞİ SAYIŞTAY

İNCELEMELERİNE TAKILACAK”

Zağnos Paşa Cami’nin avlusuna yapılan tuvaletin 820 bin lira bedelle verildiğine dikkat çeken CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Büyükşehir Belediyesi’nin kamunun kaynaklarını zayi ettiğini ileri sürdü.  Sarı, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bir itirazımız da caminin avlusunun içine yapılan tuvalet inşaatı. Burasını doğrudan temin yoluyla 820 bin liraya verilmiş. Bu ihale önümüzdeki incelemelerde zaten Sayıştay incelemelerine takılacak. İlgililer ve bu işlemi yapanlarla ilgili kamu düzeni adına işlem yapılacağından şüphemiz yoktur. Ancak içinde bulunduğumuz kriz düzeninde, sokaktaki esnafın kepenk indirdiği, vatandaşların evine ekmek götürmekte zorlandığı bir dönemde şuraya yapılmış olan tuvalete 820 bin lira bedelle verilmesini kamunun vicdanına bırakıyorum.  Halkımızın tek derdi var; o da geçim sıkıntısı. Bundan bir haber olan kenti yönetenler saltanat edasıyla buradaki tuvalete 820 bin lira gibi bir bedeli vermeyi uygun bulmuşlardır. Kamunun, halkın kaynaklarını zayi etmeye devam etmektedirler” dedi.  

“PLANSIZ PROGRAMSIZ

ÇALIŞMA YAPIYORLAR”

Zağnos Paşa Cami ve civarında yapılan altyapı ve güzelleştirme çalışmalarına karşı olmadıklarını dile getiren CHP İl Başkanı Serkan Sarı, çalışmaların plansız, programsız ve şeffaflıktan uzak bir şekilde yürütüldüğünü söyledi. Çalışmalarla ilgili kamuoyunun bilgilendirilmediğini kaydeden Sarı, “  Biz kentin simgesi olan, tarihi Zağnos Paşa Cami’nin halkın kullanımına uygun bir meydan yapılmasını sonuna kadar destekliyoruz. Bu konuda planlı, programlı, bütçesinin belli olduğu bir proje uygulanmasını istiyoruz. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi diyor ki; Anıtlar Kurulu’ndan ayda bir geliyorlar sonra burayı yapıyoruz. Plan var mı? Yok. Plansız, programsız hiçbir program olmaz. Siz plan program yaparsınız denetleme yapılır. Plansız, programsız, projesiz bir çalışma yürütülüyor. Çalışmalarla ilgili kamuoyunu bilgilendirmiyorlar. Bu alanda toprağı, çamuru çekmek zorunda değiliz. Bir meydan ihtiyacı var ama ne yapıyorsunuz, kaça yapıyorsunuz hiçbir belli değil.  Bugün 820 bin liraya tuvalet yapacak lüksümüz yok. Burası sağlıklaştırılmalı, buraya düzgün bir tuvalet yapılmalı. Bu tuvalet halkımıza ücretsiz şekilde kullandırılmalıdır” dedi.