İsrail’in Filistin’de sivil ayırt etmeksizin uyguladığı şiddetin boyutu giderek artıyor. ze’de Hamas’ın üst düzey isimlerinin yaşadığı binayı hedef alan İsrail, binanın içinde çocuk ya da sivil olduğunu umursamadan saldırdı.

İsrail Gazze Şeridi’ne 10 Mayıs’tan bu yana düzenlediği saldırılarda şimdiye kadar 58’i çocuk, 34’ü kadın olmak üzere 197 kişi hayatını kaybetti, 1235 kişi yaralandı; onlarca bina ise tamamen yıkıldı veya kullanılamaz hale geldi.

Herkesin gözü önünde gerçekleşen bu vahşi saldırılara dünyanın dört bir yanından ünlüler de tepki göstermeye, sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmaya ve hatta düzenlenen protesto yürüyüşlerine katılmaya devam ediyorlar.

İsrail’in sivilleri hedef alan saldırılarında anne babalarını ve tüm yakınlarını kaybeden sayısız çocuk bulunuyor. Saldırılarda bölgede bulunan masum çocukların atılan bombaların ve ortaya çıkan yıkımın şahidi olmaları insanlık adına korkunç görüntüler ortaya çıkarıyor. Filistinli çocuklar dünyaya çağrıda bulunarak, “Bizler çocuğuz. Roket ve bombalardan korkuyoruz. Bizlere yardım edin” dedi. Evsiz kalan yüzlerce Filistinli aile Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) okullarına yerleşti.

Ben sadece bir çocuğum

İsrail’in hava saldırıları sonucu evi bombalanan 10 yaşındaki kız çocuğu Nadeen Abdul Latif’in konuşması sosyal medyanın gündemine oturdu. İsrail’in Gazze Şeridi’ne yönelik hava saldırılarında evi bombalanan 10 yaşındaki kız çocuğu Nadeen Abdul Latif, İsrail’e “Neden füze atarak çocukları öldürüyorsunuz. Kendime soruyorum, tüm bunları neden hak ediyoruz?” dedi.