Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın 19 Mayıs Atatürk’ü Anma ve Gençlik Bayramı kapsamında Bandırma’da gerçekleştirdiği konvoydan rahatsızlık duyan CHP’lilere karşılık verdi. CHP’li başkanların bir yıl önce Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’la birlikte konvoya katıldığına dikkat çeken Şahin, “Milli Bayramları bile kutuplaştırma aracı gören CHP, kendi yandaşlarını kemikleştirmeye çalışmaktadır” dedi.

CHP’li Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun’un Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın pandemi döneminde araç konvoyunu gerçekleştirmesini futbol kulüplerinin şampiyonluk kutlamalarına benzettiğine dikkat çeken Şahin, bir yıl önce yine pandemi dönemine denk gelen resmi bayramda Tolga Tosun ve CHP Bandırma İlçe Başkanı Selim Panç’ın da konvoyda halkı selamladığını hatırlattı. Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü: “ Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, CHP Bandırma İlçe Başkanlığı tarafından Cumhuriyet Meydanında düzenlenen alternatif 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı törenlerinde konuşmaların yapıldığı esnada Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın araç konvoyuyla tören alanına yakın mesafeden korna çalarak geçmesine tepki gösterdi. Tosun, açıklamasında “Balıkesir’i şiir gibi yöneteceğini öne süren Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’a konuşmaları etkileyecek şekilde korna çaldırmasını yakıştıramadım. Bu bir şampiyonluk kutlaması değildir. Bu takımlar arasındaki müsabakanın sonucunda kazanın bir galibiyetin kutlama sevinci de değildir.” ifadesini kullandı. İlçe belediye başkanları farklı partilerden de olsa hepsi katılım sağlamaktadır. Nitekim bir yıl önceki 19 Mayıs kutlama programına Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ve CHP İlçe Başkanı Selim Panç’ta katılarak aynı araç üzerinde  Büyükşehir Başkanımız Yücel Yılmaz ve Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Doğan ile birlikte  Bandırmalı hemşerilerimiz selamlanmıştır. Ancak bu yıl ki 23 Nisan kutlamasına Tolga Tosun ve CHP ilçe Başkanı Selim Panç katılmamıştır. Üstelik bir yıl önce aynı şekilde yapılan kutlamaya katılan CHP İlçe Başkanı Selim Panç 23 Nisan kutlama sonrasında eleştiri açıklaması yapmıştı. Bu seferde Belediye Başkanı Tolga Tosun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın kutlama programını eleştirerek futbol takımı konvoyuna benzetmiştir. Kendisinin 1 yıl önce katıldığı konvoya bu yıl karşı olmasının sebebi kendi iradesine sahip olmaması, siyasi talimatla başkalarının yönetimine girdiğinin göstergesidir.” .

“ELLERİNDEKİ TEK MALZEME OLAN ATATÜRK İSTİSMARI”

CHP’de HDP ile ortaklık yapmanın etkilerinin her geçen gün daha fazla hissedilmeye başlandığını dile getiren Şahin “ Atalarımızın da dediği gibi üzüm üzüme baka baka kararıyor. HDP ile oturup kalktıkça “Bölücü, ayrıştırıcı zihniyet” CHP’yi esir almış ve Milli Bayramları, Atatürk’ü anma coşkusunu bile ayrışma, bölme ve kavga konusu yapar hale gelmişlerdir. Yıllardır sadece siyasi polemik ve Atatürk istismarı yaparak oy ve koltuk devşirenler, hemşerilerimizin Atatürk’ü Anma Bayramını hep birlikte sokak sokak, ev ev kutlayarak coşkuyu paylaşmalarını hazmedemez haldedirler. Tolga Tosun da hizmetsiz geçen iki yılın sonunda ellerindeki tek malzeme olan Atatürk istismarını kaybetmemek için bir yıl önce aynı araçta aynı kutladıkları bayram coşkusunu bu gün çamur atabilmek için bahane üreten acınacak bir çaresizliğin içine düşmüştür” dedi.

BALIKESİR KAVGA SİYASETİNE PRİM VERMİYOR

Balıkesirlilerin CHP’nin bu çürümeye yüz tutmuş kavga siyasetine artık pirim vermediğini vurgulayan Şahin “ Milli Bayramları bile kutuplaştırma aracı gören CHP, kendi yandaşlarını kemikleştirmeye çalışmaktadır. CHP’nin bu çabalarla dağılma sürecini engellemesi mümkün değildir. CHP’ye oy veren Atatürkçü, ulusalcı hemşerilerimiz yıllardır hizmetten uzak sürekli kavga ve polemiklerle oyalanmaktan artık bıkmıştır. Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz 20 ilçemizdeki hizmetleriyle, bütün hemşerilerini kucaklayan güler yüzü ile daha fazla görünür olacak ve geçmişte hangi partiye oy vermiş olursa olsun bütün hemşerilerimiz, huzur ve sevgi içinde, kavgadan uzak hizmeti tek gündem olarak belirlemiş Yücel Yılmaz’ın yönetim tarzının keyfini sürecektir” ifadesini kullandı.

“CHP ATATÜRK İSTİSMARİ YAPARAK

OY VE KOLTUK DEVŞİRİYOR”

CHP’yi Atatürk üzerinden oy devşiren parti olarak lanse eden Mehmet Birol Şahin, “Üzüm üzüme baka baka kararması gibi HDP ile oturup kalktıkça “Bölücü, ayrıştırıcı Zihniyet” CHP’yi esir almış ve Milli Bayramları, Atatürk’ü Anma Çoşkusunu bile ayrışma, bölme ve kavga konusu yapar hale gelmişlerdir. Yıllardır sadece siyasi polemik ve Atatürk İstismarı yaparak oy ve koltuk devşirenler hemşehrilerimizin Atatürk’ü Anma Bayramını hep birlikte sokak sokak ev ev kutlayarak coşkuyu paylaşmalarını hazmedemez haldedirler. Tolga Tosun da hizmetsiz geçen iki yılın sonunda ellerindeki tek malzeme olan Atatürk İstismarını kaybetmemek için bir yıl önce aynı araçta aynı kutladıkları bayram coşkusunu bu gün çamur atabilmek için bahane üreten acınacak bir çaresizliğin içine düşmüştür. CHP Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramının hemşehrilerimizin birlikte kutlamasından rahatsızlığının bir sebebi de yıllardır yaptıkları gibi üç-beş parti yöneticisi ile halkın olmadığı, halkın dışladığı kendi elitleriyle kutlayarak istismar siyasetinin artık sona erdiğini görmeleridir.

Hemşerilerimiz CHP’nin bu çürümeye yüz tutmuş kavga siyasetine artık pirim vermemektedir.  CHP Milli Bayramları bile kutuplaştırma çabası ile kendi yandaşlarını kemikleştirmeye çalışmaktadır ki bu çabaları CHP’nin dağılma sürecini engellemesi mümkün değildir. CHP’ye oy veren Atatürkçü, ulusalcı hemşerilerimiz yıllardır hizmetten uzak sürekli kavga ve polemiklerle oyalanmaktan artık bıkmıştır.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz 20 ilçemizde de hizmetleriyle, bütün hemşerilemizi kucaklayan güler yüzü ile daha fazla görünür olacak ve geçmişte hangi partiye oy vermiş olursa olsun bütün hemşerilerimiz, huzur ve sevgi içinde, kavgadan uzak hizmeti tek gündem olarak belirlemiş Yücel Yılmaz’ın yönetim tarzının keyfini sürecektir.