Yerel seçimlerde Büyükşehir Belediye Başkan adayının belirlenmesi süreciyle başlayan ve bugüne kadar birçok olay ve açıklamalarla örselenen Millet İttifakı bir darbede Edremit’te aldı.

Edremit Belediyesi’nin kazanılmasının ikinci yılı için hazırlanan “31 Mart Bir Hayalin Hikâyesi Belgeseli” videosunda İYİ Partililere yer verilmemesiyle başlayan tatsızlık, CHP’li Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın belediye meclisinde bazı oylamalarda ittifak ortaklarının kendilerine destek vermemesini dile getirdiği konuşmasıyla devam etti.  

İLÇE BAŞKANI SALONU TERK ETTİ

İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural’ın olayı yatıştırmak için yaptığı konuşma esnasında İYİ Parti İlçe Başkanı Oğuzhan Cıvgaz salonu terk etti. İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Başkanı Emine Kıvırcık ve Gençlik Kolları Başkanı Sinan Cenk Dilsiz ise kendileri için hazırlanan plaketi almak için sahneye çıkmaması geceye damga vuran bir diğer gelişme oldu. 

Edremit Belediyesi’nin kazanılmasının ikinci yıldönümü kapsamında hazırlanan programda Millet İttifakı ortakları bir birine düştü.  CHP’liler tarafından organize edilen gecede “31 Mart Bir Hayalin Hikâyesi Belgeseli” gösterisinde İYİ Partililerin yok sayılıp seçim başarısının CHP’lilere mal edilmesi ortalığı karıştırdı.  Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın bazı belediye meclis kararlarına İYİ Partililerin destek vermemesini gündeme getirmesiyle gerginlik devam etti.

İLÇE BAŞKANI SALONU TERK ETTİ

Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın konuşması sırasında söz alıp kürsüye çıkan İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural,  belgeselde İYİ Partililere yer verilmemesini eleştirdiği esnada Edremit İlçe Başkanı Oğuzhan Cıvgaz salonu terk etti. İYİ Parti Kadın Politikalarından Sorumlu Başkanı Emine Kıvırcık ve Gençlik Kolları Başkanı Sinan Cenk Dilsiz ise kendileri için hazırlanan plaketi almaya sahneye çıkmamasıyla salon buz kesti.

İLK DERİN ÇATLAK

BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞINDA YAŞANDI

Edremit’te yaşanan son çatlak Millet İttifakı’nın yerel seçimlerde adayların belirlenmesi sürecinden bu güne kadar Balıkesir’deki CHP ve İYİ Parti arasındaki uyumsuzluğu bir kez daha gözler önüne serdi. Hatırlanacağı üzere 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP ile İYİ Parti arasında Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı konusunda büyük tartışma yaşanmıştı.  CHP’liler, kendilerine ve Ahmet Akın’a sert ifadeler kullanan o dönemin Millet İttifakı Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı İsmail Ok’un adaylığını karşı çıkmalarına rağmen kabul etmek zorunda kalmışlardı.

UYUMSUZLUK HEP VARDI!

Cumhur İttifakı’nın Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni kazanmasıyla sonuçlanan yerel seçimlerin sonrasında İYİ Parti İl Başkanı Nedim Tuna’nın, bir gazeteye verdiği demeçte Balıkesir’de seçimlerin kaybedilmesinin faturasını ittifak ortağı CHP’yi çıkarmıştı. CHP’lilerin İsmail Ok’un adaylığına sıcak bakmadığını hatırlatan Tuna, ittifak ortaklarının yeterli çalışmayı yapmadığından dolayı seçimin kaybedildiğini belirten açıklaması uzun süre Balıkesir gündeminde yer etmişti.  Siyasi konuların yanı sıra Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de iki partinin uyumlu olmadığı bazı oylamalarda verilen firelerle kamuoyuna yansımıştı .

AHMET AKIN AÇIKLAMASI

RAHATSIZLIK YARATTI

Öte yandan CHP ve İYİ Parti arasında gün yüzüne çıkmamış son problemin Ahmet Akın krizi olduğu öğrenildi. CHP İl Başkanı Serkan Sarı’nın yerel seçimlere üç yıl süre varken “Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Ahmet Akın” açıklamasının İYİ Parti’de rahatsızlık yarattığı ortaya çıktı. İYİ Partililer,  2019 yerel seçimlerinde de iki partinin masaya oturmadan CHP’lilerin Ahmet Akın’ı aday gösterilmesini ve sonrasında yaşanan gelişmelere hatırlatıp Serkan Sarı’nın açıklamasını talihsizlik olarak yorumladı.

**********

GECEDE NELER YAŞANDI

ARSLAN: “İYİ PARTİ ORTAĞIMIZLA DA SIKINTILAR OLDU”

31 Mart 2019 yerel seçim zaferinin ikinci yılı için CHP’liler tarafından hazırlanan video gösterisinde İYİ Partililerin yer almaması sonrasında Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan ilginç bir konuşmaya imza attı. Arslan, bazı meclis kararlarında İYİ Partili üyelerin destek vermemesini dikkat çekip ” Belgeseli yapıyoruz bu tramvayı yaşadık. İYİ Parti ortağımızla da sıkıntılar oldu” şeklinde özetledi.

URAL: “BU VİDEODA BEN İYİ PARTİLİ

BİR ARKADAŞIMI GÖRMEK İSTERDİM”

Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın konuşması esnasında söz alıp sahneye çıkan İYİ Parti İl Başkanı Özlem Ural, belgeselde İYİ Partililere mikrofon uzatılmamasını eleştirdi. Ural, ” Ben arzu ederdim ki; bir İYİ Partili arkadaşımıza da mikrofon uzatılsın. Burada kalbimiz kırıldı ama bunu mümkün olan en iyi şekilde sizlere anlatmak istiyorum. Bugün ki videoda ben İYİ Partili bir arkadaşımı görmek isterdim. Arkadaşlarım da görmek isterdiler” dedi.

İYİ PARTİLİLER ARSLAN’DAN DERTLİ

Öte yandan Edremit’te Millet İttifakı ortaklarını birbirine düşüren belgesel olayının temelinin daha önce yaşanan olaylara dayandığı ortaya çıktı. İYİ Parti Edremit İlçe Başkanı Oğuzhan Cıvgaz, uzun süredir CHP’li Belediye Başkanı Hasan Arslan’ın belediyeye personel alımları başta olmak üzere belediyle ilgili konularda kendilerinden fikir alınmamasından rahatsızlık duyduğu öğrenildi.  Edremit Belediye Başkanı Hasan Arslan ise belgeselde İYİ Partililere yer verilmemesiyle ilgili sorununun videoyu hazırlayan personelden kaynaklandığı, olayla ilgili bir direktifinin ve yönlendirmemesinin olmadığını çevresiyle paylaştı. İYİ Parti Edremit İlçe Başkanı Oğuzhan Cıvgaz, katıldığı bir TV programında gecede salondan ayrılmasının yanlış olduğunu belirtip, genel merkezler düzeyinde ittifak sona eresiye kadar Edremit’te ittifakı sürdüreceklerini söyledi.