AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı’nın FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e geçmiş olsun dileklerini iletip dua ettiği tweetini gün yüzüne çıkaran Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Ensar Aytekin, “Ben ekstra bir şey yapmadım, FETÖ’yle geçmişteki dostluğunu, ahbaplığını hatırlattım. Yavuz Bey daha öncede yaşına başına yakışmayan üslup ve jargonla ufak-tefek paylaşımlar yapıyordu. Bizde geçmişini hatırlatalım dedik.”

CHP Milletvekili Ensar Aytekin’in, Twitter’dan “Geçmişimizde utanılacak bir şeyimiz yok” sözleriyle kendisine sataşan AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı’nı FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’e attığı geçmiş olsun mesajıyla rezil etmesi Balıkesir gündemine bomba gibi düştü. AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı’nın muhalefeti eleştireyim derken FETÖ elebaşının sağlığına duacı olduğu paylaşımı gün yüzüne çıkaran CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin ise kendisinin ekstra bir şey yapmadığını sadece Subaşı’nın geçmişini ortaya koyduğunu söyledi.

NE YAPACAĞINI ŞAŞIRMIŞ

AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı’nın terör örgütleri üzerinden kendilerine sataşma girişiminde bulunduğunu söyleyen CHP Milletvekili Ensar Aytekin, “ Yavuz Subaşı ne yapacağını şaşırmış. Bizler FETÖ’nün terör örgütü olduğunu kabul ediyoruz. Yavuz Subaşı da geçmişte bu yapıyla dostluğunu, ahbaplığını ortaya koymuş. Sözde Ermenistan soykırımı diyen Amerika’ya karşı bir şey söyleyemeyenler HDP üzerinden bize bir şeyler söylemeye çalışıyor. Biz ezelden beri Amerika’ya karşıyız. Soykırım mevzusunda bizim muhatabımız devlettir, bir parti değil. Ancak devleti yönetenlerin karşısında sus pus olduğu ABD’yi kınamak yerine burada da ayrıştırıcı ve bölücü siyaset yapıp siz bir partiyi kınamadınız diyor” dedi.

GEÇMİŞİYLE KARŞILIK VERDİM

AK Parti Milletvekili Yavuz Subaşı’nın, geçmişlerinde utanılacak bir şey olmadığını söylediğine dikkat çeken CHP Milletvekili Ensar Aytekin, “Yavuz bey bu zamana kadar Genel Başkanımıza yönelik yaşına başına yakışmayan bir üslup ve jargonla paylaşımlar yapıyordu. Ben de kendisinin utanılacak bir şeyi olmadığını söylediği geçmişiyle karşılık verdim. Ekstra bir şey yapmadım, FETÖ’yle geçmişteki dostluğunu, ahbaplığını hatırlattım” dedi.