Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin (OSB) yeni genişleme alanlarına yatırım yapacak olan firmalar ile arsa tahsis sözleşme imza töreni yapıldı.

Balıkesir Sanayi Odası Rona Yırcalı Toplantı Salonunda pandemi tedbirleri kapsamında yapılan imza törenine Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Okran, Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula ve yeni genişleme alanına yatırım yapacak 3 firmanın yetkilileri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması sonrası kısa bir açılış konuşması yapan Balıkesir OSB Müdürü Mesut Eray, Balıkesir merkeze kurulacak Gümrük Müdürlüğü sürecinde çeşitli sorunlara neden olan Balıkesir 2. OSB ile Balıkesir OSB’yi birleştirme kararı aldıklarını ve bununla ilgili çalışmaların tamamlandığını söyledi.

MARKA ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ OLMAK İSTİYORUZ

Balıkesir OSB Müdürü Mesut Eray, hedeflerinin ülke genelinde marka bir OSB’ye dönüşmek olduğunu söyleyerek bu bağlamda yatırımcının önünü açmak ve prosedürleri azaltmak adına Balıkesir 2. OSB ile Balıkesir OSB’nin birleştiğini ifade etti.

“Biz gücümüzü sanayiciden alıyoruz” diyen Eray; “Birleştirilen iki organize sanayi bölgesi karma, konum ve personel açıdan uygun olması nedeniyle bu çalışmayı gerçekleştirdik. Her iki Organize Sanayi Bölgesinin tüzel kişilik altında birleştirilmesi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylandı. Genişleme alanlarımız hariç bugün iki birleşmeden sonra 206 parselin, 178 fabrikanın olduğu ve 15 bin kişinin çalıştığı Türkiye’deki 325 OSB’den de ilk 15 içine giren bir OSB Balıkesir’de hem üretime hem ekonomiye destek vermektedir” dedi.

Eray genişleme alanlarıyla ilgili gerekli belgeleri bakanlığa sunduklarına, alt yapı çalışmalarının tamamlandıklarını belirtti.

BAŞKAN YILMAZ: “SANAYİCİMİZİN VERGİ LEVHASININ BALIKESİR’DE OLMASINI ÇOK ÖNEMSİYORUZ”

Programda konuşan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’da yerel yönetimler olarak yatırımcıların önünü açmak için çalıştıklarını söyledi ve yatırım yapacak firmalara vergi mükellefiyetlerini Balıkesir’e taşımları için ricada bulundu. Başkan Yılmaz; “Balıkesir birlikte olmanın beraber olmanın gücünü Türkiye’deki 15’nci büyük sanayi alt yapısını işletmesini kurmuş oluyor. İnşallah 2024 geldiğinde bu OSB’nin daha üst çıtalara çıktığını 40 bin kişin çalıştığını Balıkesir’imize değer üstüne değer katmasını arzu ediyoruz.

Bir yerel yönetici olarak sanayicimizin vergi levhasının Balıkesir’de olmasını çok önemsiyoruz” dedi.

VALİ ŞILDAK: SANAYİCİNİN HER ZAMAN HİZMETİNDEYİZ!

Törende son olarak konuşan Balıkesir Valisi Hasan Şıldak’ta her zaman sanayicinin yanında olduklarını söyledi. Şıldak Balıkesir’in konumu nedeniyle yakın gelecekte daha da güçleneceğini ifade ederek özetle şunları dile getirdi: “Sanayi Balıkesir’de güçlenen sektör. Bende inanıyorum ki buradaki yapılanma genişleme süreçleri alt yapısı organize sanayimizin lokasyonu, Balıkesir ilinin kazandığı önem. Ülkemizin batı bölgesinde ulaşım alanlarına yakın olmasından dolayı buranın çok daha genişleyen güçlenen yapıyla sanayicimizin hizmetinde olacağına inanıyorum. Balıkesir OSB bir çok başarılı süreç içinde böylesine bir birleşmenin gerçekleşmesi de gerçekten olumlu şartların güçlenmesine fırsat oluşturuyor” dedi.

Konuşmaların ardından Balıkesir OSB çatısı altında birleşerek görev süresini tamamlayan Balıkesir 2. Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu üyeleri Metin Gültepe, Ahmet Uçar, Gürsel Ötegengil, Ergin Birgül, Tuncer Dökücüoğlu ve Akın Ünal’a teşekkür plaketleri protokol üyelerince takdim edildi.

Törenin son bölümünde ise Balıkesir OSB’nin yeni genişleme alanlarına yatırım yapan Döşemeler Otomotiv Sahibi Tahsin Döşemen, BEKSAN grup adına Abdullah Bekki ve Akçalı Boya sahibi Akın Akçalı ile arsa tahsis sözleşmesi yapıldı