BİGEP kapsamında Balıkesir Karesi Alişuuri İlkokulu 3B sınıfı ile Diyarbakır Bismil Tepecik İlkokulu arasında “Paylaşmak Mutluluktur” adı altında dayanışma ve destek örneği bir proje gerçekleştirildi.

BİGEP kapsamında Balıkesir Karesi Kaymakamlığı ve Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir önderliğinde gerçekleştirilen proje kapsamında köy okulunun çeşitli ihtiyaçları karşılandı. Öğrencilerin paylaşma yetisini geliştirme ve ihtiyaçları giderme amacıyla yapılan proje kapsamında kalemden silgiye, kıyafetten oyuncağa toplanan yardımlar köy okuluna ulaştırıldı.

Okul öğretmenleri ve velilerin de destekleri ile gerçekleşen projenin amacı ise “Kardeş okul anlayışı ile okul eğitim geleneği ve proje tecrübelerini karşılıklı aktarmak, kurum kültürü ve değer paylaşımını sağlamak, farklı birikim ve eğitim anlayışı içerisinde faaliyet gösteren okulları bir araya getirerek; ortak bir tema üzerinde işbirliği ve diyalogu arttırmak. Aynı zamanda üretken ve paylaşan dinamik okullar anlayışını geliştirmek;eğitim hizmetlerine destek olmak, eğitimin kalitesini artırmak,Okulların ihtiyaçlarını karşılamak” olarak açıklandı. Ayrıca öğrenciler arasında sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma ve dayanışma duygularını geliştirmek, ahlaki ve eğitsel anlamda fikir alışverişinde bulunulabilecek ortak projeler geliştirebilmekte bu proje kapsamında hedefleniyor.