Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BASKİ HAYALİ FATURA MI KESİYOR?

AK Partili Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Birol Şahin, BASKİ’nin vatandaşa hayali su faturaları kestiğini iddia etti. Bazı vatandaşlardan kendisine gelen su faturalarında su kullanımı olmamasına rağmen kullanım bedeli kesildiğini iddia eden Şahin, “İlk okuma: 75 ton, ikinci okuma 75 ton. Yani su kullanılmamış ama su sarfiyatı 17 ton fatura bedeli 975tl. Bu tip faturalardan her ilçeye gönderseniz, özellikle yazlıkçı konutlara binlerce faturadan sadece fark edip itiraz edenleri pardon deyip düzeltseniz her ay milyonlarca hayali fatura tahsil etmiş olursunuz. Hatta örnek fatura gibi değil de her faturaya iki-üç ton hayali tüketim yazsanız kimse anlamaz bile.”

AK Partili Balıkesir Büyükşehir

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Mehmet Birol Şahin, BASKİ’nin su tüketimi yapılmayan hanelere hayali su faturaları kestiğini iddia etti.  BASKİ’nin su faturalarında sayaçları okumadığını ileri süren Mehmet Birol Şahin, kendisine gelen bir faturada su kullanımı olmamasına rağmen vatandaşa 975 lira su faturası geldiğini açıkladı. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın gözünün halkın parasında olduğunu ifade eden Şahin, “CHP’li belediye başkanları göreve geldiklerinde ilk yaptıkları iş belediye binalarına borç listesi asmak ve bunu herkese duyuracak algı kampanyası yapmak olmuştu. Beş ay sonra görüldü ki bu olağan bir devir-teslim bilançosunun vatandaşlarla paylaşma olmadığını sinsi, planlı bir kampanya olduğu ortaya çıktı. Zira CHP’li belediyeden bir hizmet talebi olduğunda mazeret hazır, cevap aynı: ‘biliyorsunuz borç var’ Beş aydır en çok eleştirdikleri arşa Satışında adeta yarışıyor, rekor kırdılar, mazeret gene aynı borçlar çok.  Su başta olmak üzere hizmetlere yaptıkları fahiş zamların mazereti gene aynı borçlar var.  Ancak festival, konser, fuar, logo değişikleri konu oldu mu milyonlar milyarlar havada uçuşuyor.  Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın ve değişik illerden toplama liyakatsiz ekibinin ne kadar tehlikeli ve kötü niyetli olduklarını henüz altıncı ayları dolmadan bütün Balıkesir öğrendi artık. Balıkesir benim ailem sözünü ağzından düşürmeyen Ahmet Akın’ın eli ailemizin cüzdanından çıkmıyor. Fahiş zamlar ile Balıkesirlilerin cebini hortumlayan BASKİ’yi iki kat artan su faturaları kesmiyor herhalde ki akla hayale gelmeyen fatura numaraları yaparak kullanılmayan hayali su tüketim bedelleri yazarak faturaları Balıkesirlilere göndermeye başladı” dedi.

SU TÜKETİMİ YOK FATURA 975 LİRA

Bir vatandaştan gelen su faturasını paylaşan Mehmet Birol Şahin, faturada su tüketim miktarı olmamasına 975 lira su faturası geldiğini belirtti. Şahin, “Günümüzde çoğu kişi faturaları otomatik ödeme talimatı ile bankadan ödüyor. Çoğu kişi faturayı bile bu yüzden görmüyor, incelemiyor. Örneğin paylaştığım faturaya bakarsanız ilk okuma: 75 ton ikinci okuma 75 ton yani su kullanılmamış. Ama sarfiyat 17 ton, Fatura bedeli 975tl. Bu tip faturalardan her ilçeye gönderseniz, özellikle yazlıkçı konutlara- binlerce faturadan sadece fark edip itiraz edenleri pardon deyip düzeltseniz her ay milyonlarca hayali fatura tahsil etmiş olursunuz. Hatta örnek fatura gibi değil de her faturaya iki-üç ton hayali tüketim yazsanız kimse anlamaz bile. BASKİ’nin bu yöntemleri kullandığının belgesidir bu örnek faturalar. BASKİ Genel Müdürü’nün adını Google yazıp baksanız karşınıza çıkan haberlerin %10 doğruysa Balıkesir’in nelerle karşılaşacağını tahmin etmeniz zor değil zaten. Balıkesirli hemşerilerimizi, Balıkesir’de yazlık gibi ikinci konuyu olanları uyarıyorum. Balıkesir’deki hortumlama düzeninden cebinize uzanan hortumlardan zarar görmek istemiyorsanız belediye ve bağlı kuruluşlarından size gönderilen faturaları, su sayaçlarını, adisyonları kontrol edin… Zira “borç var borç var yaygarasıyla cebinizi boşaltıyorlar” dedi.