Sağlık İl Müdürü Serkan Kadir Keskin, Çin’den getirilen Sinovac aşısının takvimiyle ilgili SEMBOL MEDYA’ya özel açıklamalarda bulundu. Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı risk grubu çerçevesinde sağlık çalışanlarıyla aşılama sürecine başladıklarını ifade eden Keskin, sağlık çalışanlarının aşısının tamamlanmasının ardından bakımevleri ve huzurevlerine başlayacaklarını kaydetti. Keskin, 90 yaş üstü vatandaşların ise sağlık personelleri tarafından evlerinde aşılanacağını belirtti.

Sağlık İl Müdürü Dr. Serkan Kadir Keskin, Koronavirüse karşı Çin’den getirilen aşıların sağlık çalışanlarıyla başlandığını, önümüzdeki günlerde risk grubuna göre vatandaşların da aşılanacağını kaydetti.  Türkiye’nin Çin’den 3 milyon doz aşı getirdiğini dikkat çeken İl Müdürü Dr. Serkan Kadir Keskin,  Balıkesir’de de sağlık çalışanlarıyla birlikte aşılama takviminin başladığını vurguladı. Sağlık çalışanlarının ardından Bakanlığın talimatıyla bu hafta içerisinde huzurevi ve bakımevlerinde ikamet edenlerin aşılanacağını belirten Keskin, ” Hastalığa maruz kalma, hastalığı ağır geçirme ve bulaştırma riskleri ile hastalığın toplumsal yaşamın işleyişi üzerindeki olumsuz etkisi değerlendirilerek COVID-19 aşısı uygulanacak gruplar belirlenmiş olup bu gruplara sırasıyla uygulanacaktır. Birinci aşamada özel-kamu ayrımı yapılmaksızın sağlık kurumlarında çalışanlar, tıp fakülteleri, diş hekimliği fakültesi, stajyer öğrenciler dahil, ecza çalışanları aşılanmaya başlandı. Büyük ölçüde de aşılama işlemlerini hallettik. İkinci olarak huzurevleri, engelli, ve bakımevleri aşılanacak. Bu seviyeye de hafta içerisinde aşılamaya başlarız” dedi.

90 YAŞ VE ÜSTÜ EVLERİNDE AŞILANACAK

65 yaş üstü bireylerinde 5 yaş kategorisinde aşılanmaya başlanacağını belirten Sağlık İl Müdürü Serkan Kadir Keskin, ” 65 yaş üstü bireyler 5 yaş grubunda ele alınacak. İlk olarak 85 yaş ve üstü bireylerden başlanacak. Sonrasında 80-84 yaş, 75-79 yaş, 70-74 ve 65-69 yaş vatandaşlarımız aşılanacak. Ayrıca 90 yaşındaki vatandaşlarımız sağlık ekiplerimiz tarafından aşıları evlerinde yapılacak

ÖNCELİKLİ MESLEK GRUPLARI

İkinci aşamada ise Kamu hizmetlerinin sürdürülebilmesi için meslek grubuna yönelik aşılamalar olacak. Bu kapsamda; Milli Savunma Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, zabıta-özel güvenlik, kritik görevdeki kişiler, öğretmenler ve öğretim görevlileri, gıda sektöründe çalışanlar, taşımacılık sektöründe çalışanlar aşılanacak. Yine bu aşamada 50-64 yaş grubu vatandaşlarımız üç farklı yaş kategorisinde sırayla aşı takvimine dahil edilecek.

KRONİK HASTALARA  ÖNCELİK VERİLECEK

Üçüncü aşamada ise kronik hastalığı olan vatandaşlar, 40-49 yaş,30-39 yaş ve 18-29 yaş olarak aşılanacak. kronik hastalığı olanların ardından aynı yaş grubuna göre tüm vatandaşlarımız aşı için hastanelerimize başvuracaklar” dedi,