Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

YENİKÖY’DE BAŞIBOŞ KÖPEK KRİZİ

Balıkesir’in köyleri Bursa’nın köpek barınağı haline geldi! Hayvanları telef olan ve uyuz tehlikesiyle yaşayan Yeniköylüler, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’ın konuya bir an önce el atmasını bekliyor.

Balıkesir’in köyleri Bursa’nın köpek

Balıkesir’in 26 kilometre uzağında yer alan Karesi’ye bağlı Yeniköy kırsal mahallesi son bir yıldır başıboş köpek sorunuyla boğuşuyor. Bursa’dan belediye ekipleri tarafından belli aralıklarla mahallelerine kulağı küpeli köpek salındığını ifade eden Yeniköylüler, sayıları 300’ü bulan köpeklerin açlıktan dolayı koyun sürülerine ve büyükbaş hayvanlarına saldırmaya başladığından ve köyde uyuz tehlikesinin kol gezdiğinden şikayetçi.

25 KOYUNU TELEF ETTİ

ZARAR 250 BİN LİRA

Yeniköy’deki başıboş köpeklerin saldırısı sonucunda 25 koyunu telef olan mahalle sakinlerinden Mustafa Ulu, bu saldırıdan 250 bin liralık maddi zararın ortaya çıktığını belirtip Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden olaya el atmasını talep ediyor. Başka bir mahalle sakininin ise bir ineğini köpek sürüsünün saldırısı sonucunda kaybetti. Yeniköylülerin en büyük korkusu ise başıboş köpeklerin çocuklara veya yaşlılara saldırıp daha büyük acıların yaşanması.

Balıkesir- Bursa yolu üzerinde Karesi’ye bağlı Yeniköy’ün başı bir yıldır başıboş köpeklerle dertte. Balıkesir’in 26 kilometre uzağında yer alan Yeniköy, sayıları 300 bulan başıboş köpekler yüzünden köyde rahatça dolaşamaz, merada hayvanlarını otlatamaz, çocuklarını evden dışarı çıkaramaz hale geldi. Bursa’dan belediye ekiplerinin belirli aralıklarla köylerine kulağı küpeli başıboş köpek bıraktığını ifade eden Yeniköylüler, sürü halinde gezen başıboş köpeklerin açlıktan dolayı küçükbaş ve büyükbaş hayvanlarına saldırdığından dolayı birçok hayvanın telef olmasından dert yanıyor

BAŞIBOŞ KÖPEKLER

HAYVANLARI TELEF EDİYOR

Yeniköy’deki başıboş saldırısı sonucunda 25 koyunu telef olan mahalle sakinlerinden Mustafa Ulu, bu saldırıdan 250 bin liralık maddi zararın ortaya çıktığını belirtip Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden olaya el atmasını talep ediyor. Başka bir mahalle sakininin ise bir ineğine köpek sürüsü saldırıp hayvanını parçaladı. Yeniköylülerin en büyük korkusu ise başıboş köpeklerin çocuklara veya yaşlılara saldırıp daha büyük acıların yaşanması.

AHMET AKIN’IN KONUYA

EL ATMASINI BEKLİYORLAR

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne sorunu çözmesi için yaptıkları girişimlerinde sonuç vermediğini belirten mahalle sakinleri, Balıkesir Büyükşehir Belediye ekiplerinin önce köylerindeki başıboş köpekleri topladığını birkaç gün sonra da aynı hayvanları geri getirdiğini belirtiyor. Bursa ve Balıkesir belediyelerinin mahallelerine saldığı başıboş köpekler yüzünden kimsenin güven içinde olmadığından şikayet eden Yeniköylüler, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın’dan konuya bir an önce el atmasını bekliyor.

MUHTAR KURT: “YOLDA RAHAT YÜRÜYEMİYORUZ”

Konuyla ilgili bilgi veren Yeniköy Muhtarı Şeref Kurt, “Bandırma, Karacabey, Bursa’dan bütün köpekleri bizim mahallemize getirip bırakıyorlar. Burada köylülerimiz, okul çocuklarımız sıkıntı yaşıyor. Köpekler hayvanlarımıza saldırıyor. Birçok mahalle sakimizin hayvanları bu saldırılardan telef oldu. Dün 10 tane köpek bir tane ineği devirip yemeye kalktı, sahibi yetişmeseydi yiyeceklerdi. Bunlara acilen çözüm istiyoruz. Yolda rahat yürüyemiyoruz. Birden ortaya çıkan 10-15 köpek üzerimize geliyor. Bizim okul çocuklarımız var yürüyerek gidip geliyorlar. Birde bu köpekler uyuz. Uyuz salgınıyla karşı karşıyayız. Belediyelerimize bu durumu bildiriyoruz. Önce alıp götürüyorlar sonra tekrar salıyorlar” dedi.