Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

PAZARLAR ESKİSİ GİBİ TÜKETİCİYİ YORMUYOR

Bahar aylarına veda edip yaza merhaba demeye hazırlanırken pazaryerlerinin nabzını sizler için tuttuk. Kış sebze ve meyvelerinin yerini yaz mahsullerinin almaya başladığı pazaryerlerinde fiyatlar normal seviyelerde seyrediyor. Geçtiğimiz yıllara göre fiyatların uygun seviyelerde olması dikkat çekiyor. Pazarcılar ise fiyatlardaki düşüşü havaların ısınmasına ve mevsiminde üretilen ürünlerin tezgahlara düşmesine bağlıyor.

Bahar aylarına veda edip

Yaz ayları öncesinde pazaryerlerinde hareketlilik başladı. Kış sebze ve meyvelerinin yerini yaz ürünlerinin almaya başladığı pazaryerleri, ürün çeşitliliğiyle rengarenk hale geldi. Taze ve uygun fiyata sebze-meyvelerin tüketiciyle buluştuğu pazaryerlerinde geçtiğimiz yıla göre normal fiyatlarda göze çarpıyor. Kışın mevsim ortalamasının üzerinde bir sıcaklıkta geçmesinde dolayı üretimin sekteye uğramamasının ardından ilkbahar mevsimi de tarımsal üretimde sorunsuz geçti. Ürün arzlarının yeterli olmasıyla birlikte tezgahlardaki ürünlerde uygun fiyatlarla tüketiciyle buluştu. Mutfağın temel ihtiyaçları arasında yer alan domates 15-20, salatalık 15-20, biber 20, soğan 20, patates 20, maydanoz 5, dereotu 5, marul 15-20 bakla 15-20, bezelye 20-25, kabak 20, patlıcan 25 liradan kilosu satılıyor.  Yaz meyvelerinden erik 60, kiraz 80, çilek 60 liradan alıcı bulurken muz 55 lira satılıyor.

BİR PAKET SİGARA 65 LİRA

Ürünlerin fiyatlarının alınabilir seviyede olduğuna dikkat çeken Balıkesir Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Nurullah Bozkır, “Ortaya koyulan bir emek var. Bu sene domates 20 liradan satılıyor. Simav domatesler var onların kilosu 25 lira. Patlıcan 30 liradan satılıyor. Soğan-patates gibi temel mutfak ürünleri uzun bir süredir kilosu 20 lira. Salatalığın kilosu 20 lira. Önceki yıllardaki sıkıntı yok. Fiyatlar herkesin alışveriş yapabileceği seviyelerde. Marul 15-20 lira, maydanoz 5 liradan satılıyor. Bir paket sigara 60-65 lira arasında satılıyor. Bir paket sigaraya göre 20-30 liralarda çok yüksek seviyeler değil. Bir çaya 10-15 lira para veriliyor. Her ürünün bir maliyeti var, bu kapsamda 20-30 lira arasında satılan sebze-meyve gayet normal.