Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK PARTİ MOBBİNG VE BORCU MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Karesi Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısında işçilere yönelik mobbing ve belediye borçları konusu gündeme geldi. AK Parti Karesi Grubu’nun meclise sunduğu soru önergesinde “Belediyeye yıllardır hizmet etmiş, konusunda tecrübeli ve liyakat sahibi birçok personelin sırf siyasi öç alma hırsıyla görev yerlerini değiştirmek sureti le örtülü bir mobbing uygulamaktan geri kalmadınız” ifadeleri yer alırken, soru önergesi CHP’nin ret oylarıyla kabul edilmedi.

Karesi Belediye Meclisi mayıs

AK Parti Karesi Belediye Meclis Grubu, yerel seçimler sonrasında CHP’ye geçen Karesi Belediyesi’nde çalışanlara yönelik mobbing ve belediye borçları konusunu mayıs ayı meclis toplantısı gündemine taşıdı. Belediye çalışanlarına yönelik mobbing ve borçlarla ilgili yapılan açıklamalara açıklık getirmesi yönünde Karesi Belediye Meclisi’ne soru önergesi sunan AK Parti Grubu; “İlk Meclis toplantısında dile getirdiğiniz ”Birlikte yöneteceğiz” söyleminin altının ne kadar boş olduğunu ve bu söyleminiz noktasında samimi olmadığınızı çok kısa zamanda üzülerek te olsa AK Parti Grubu olarak anlamış bulunmaktayız. Umarım söz konusu durumun yerel yöneticilikteki ilk günlerin vermiş olduğu heyecandan kaynaklandığı noktasında yanılmayız. 31 Mart seçimlerinden bu yana sosyal medyada paylaşımlarınız ve gerekse medya ve servis ettiğiniz videolar ile bir önceki yönetimi zan altında bırakacak hiçbir delil ve kanıta bağlı olmadan çeşitli açıklamalarda bulundunuz. Bununla birlikte Belediyeye yıllardır hizmet etmiş, konusunda tecrübeli ve liyakat sahibi birçok personelin sırf siyasi öç alma hırsıyla görev yerlerini değiştirmek sureti le örtülü bir mobbing uygulamaktan geri kalmadınız. Ayrıca geçmiş dönem belediye borçlarını liste halinde medyaya servis ettiniz. Bir belediyenin borcunun olması ya da borçlu bir belediye teslim alındığının bu şekilde açıklanması görev süreniz boyunca mağdur edebiyatının arkasına saklanarak ilçemizi hizmetten yoksun bırakacağınız düşüncesini de akıllara getirmektedir.

SORU ÖNERGESİ CHP’NİN OYLARIYLA RET EDİLDİ

Karesi Belediye Başkanı Mesut Akbıyık’ın basına ödenen miktarlar üzerinden Balıkesir basınını töhmet altında bıraktığına dikkat çekilen su önergesi şu şekilde devam etti: Tüm bunların yanı sıra işlerini hakkıyla yapan gecesini gündüzüne katan basın emekçilerini tüm Balıkesir kamuoyunda sebepsiz ve gereksiz bir şekilde gündem yaratmaya çalıştınız. Tüm bunların hepsini sizin siyasi hırsınıza bağladığımızı ileri dönemlerde yapacağınız açıklamaların muhteviyatında belediyemizin borcuna karşılık mal varlığının ve kasadaki nakit paranın da paylaşılmasını medyaya aktarıldığını iddia ettiğiniz miktarların hemen hemen hepsinin Basın İlan Kurumuna ödenen aylık sabit paraların olduğunu hiç kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız vaadinde tamamen seçmeyi yanıltmaya yönelik bir söylem olduğunu kamuoyuna açıklarsanız çok daha isabetli olacağı kanaatindeyiz. İddia etmiş olduğunuz belediyeye ait borcun ayrıntılı şekilde Belediye Meclisine, AK Parti gurubuna ve kamuoyuna açıklanması. Karesi Belediyesi’nin kasasında bulunan nakit para ve mal varlığının Karesi Belediye Meclisine, AK Parti gurubuna ve kamuoyuna açıklanması, .asın emekçilerine yönelik yapmış olduğunuz açıklamaya istinaden 3.03.2024 tarihine kadar olan kısmın ayrıntılı şekilde Karesi Belediye Meclisi’ne, AK Parti gurubuna ve kamuoyuna açıklanması, Karesi Belediyemizde çalışan emekçi kardeşlerimizin ‘1 Mayıs işçi Bayramı” arifesinde kaç personelimizin NACA kodlarında değişiklik yapılarak birim ve özlük haklarında değişiklik yapılmıştır
bu hususta Karesi Belediye Meclisine, AK Parti gurubumuza ve kamuoyuna açıklanması.” AK Parti Grubu’nun soru önergesi mecliste CHP’li üyelerin oylarıyla ret edildi.