İlçe ve il kongreleri takvimi açıklayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde il başkanlığı yarışı için aday enflasyonu yaşanıyor. CHP İl Başkanı Serkan Sarı’nın il başkanlığına bir dönem daha aday olduğunu açıklamasının ardından gözler diğer adaylara çevrildi. CHP Kulislerinde Ender Biçki, Ömür Boyuer, Esin Balıbek ve Hilmi Okur’un adaylık için nabız yokladığı konuşulurken Genel Merkezin çok adaylı yarışa soğuk baktığı belirtiliyor.

5 İSİM ÖNE ÇIKIYOR

Cumhuriyet Halk Partisi kongre süreci için geri sayıma geçerken gözler il başkan adaylarına çevrildi. Yerel seçimlerde elde edilen başarı sonrasında kongre sürecine giren CHP’de, il başkanlığı için aday enflasyonu yaşanıyor. CHP İl Başkanı Serkan Sarı’nın yanı sıra eski il başkanı Ender Biçki, yerel seçimlerde Altıeylül Belediye Başkan Adayı olan Esin Balıbek, eski ilçe merkez başkanı ve milletvekili adayı Ömür Boyuer ve Hilmi Okur’un il başkanlığına aday olacağı parti kulislerinde konuşuyor.

GENEL MERKEZ UZLAŞI İSTİYOR

CHP İl Başkanı Serkan Sarı’nın yanı sıra Hilmi Okur sosyal medya hesabından il başkanlığına aday olduğunu kamuoyuyla paylaşırken Esin Balıbek, Ömür Boyuer ve Ender Biçki’nin de kulis çalışmalarına devam ettiği belirtiliyor. İlçe başkanlıkları seçimlerinden çıkacak sonuçların yanı sıra milletvekillerinin tavrının il başkanlığı seçimini etkileyeceği belirtiliyor. CHP Genel Merkezi’nin ise çok adaylı yarışa soğuk baktığı, adayların uzlaşıp tek listeyle seçime girmesi yönünde tavsiyelerinin olduğu öğrenildi.