Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısını Avlu Kongre Merkezi’nde gerçekleştirdi. Mülkiyeti Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait dükkânlarda kiracıların Koronavirüsü salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalarda mağdur olmaması için belli bir süreyle kira alınmaması konusu Büyükşehir gündemine alındı. Konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nin yayınlanmasıyla birlikte Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Meclisi de gerekli düzenlemeleri hayata geçirecek.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden Koronavirüsü nedeniyle zor günler geçiren kiracılarına rahat nefes aldıracak uygulama meclis gündemine geldi.  Koronavirüsü salgını vakalarında yaşanan patlama sonrasında hayata geçirilen kısıtlama ve yasaklarla birlikte birçok işletme kapısına geçici olarak kilit vurmak zorunda kalmıştı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi de bu zorlu süreçte kiracılarından belli süreyle kira almamak adına başlattığı girişim Aralık ayı meclis toplantısında gündem maddeleri arasında yer aldı. Mülkiyeti ve tasarruf hakkı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ne ait yerleri kiralayan işletmecilere kolaylık sağlayacak çalışma için konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nin yayınlanması bekleniyor.

CUMHURBAŞKANLIĞI GENELGESİNİ BEKLİYORUZ

Belediyelerin, kendi inisiyatifiyle kiracılarından kira bedeli almama gibi bir durumun bulunamayacağını ifade eden AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak Koronavirüsü salgını nedeniyle zor durumda kalan kiracılarımıza kolaylık sağlamak adına girişimlerimiz oldu. Bugün meclis gündemine gelen maddeyle birlikte kiracılarımıza kira kolaylığı sağlanacak. Ancak bunun için konuyla ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi’nin çıkmasını bekliyoruz. Genelge çıkar çıkmaz gündem meclisimizce karara bağlanacak. Belediyelerin kendilerine ait mülklerden yasal olarak kendi inisiyatifi doğrultusunda kira almaması gibi bir durum söz konusu değil.  Daha önce de Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayınlandıktan sonra böyle bir uygulama yapılmıştı. Şimdi yine Genelge’nin yayınlanmasını bekliyoruz” dedi.