Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü hizmet binasının yanında yer alan kavşakta sık sık yaşanan ters yön ihlalleri kazalara davetiye çıkarıyor. Birçok araç kullanıcısı A. Gaffar Okan ve 1.Dereboyu Caddesi’nden Bandırma Caddesi’ne kısa yoldan ulaşmak için ters yön ibaresi bulunan yolu kullanarak, hem kendilerinin hem karşıdan gelen sürücülerin hayatını tehlikeye atıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürlüğü hizmet binasının önündeki kavşakta A.Gaffar Okan ve 1.Dereboyu Caddesi’ni Bandırma Caddesi’ne bağlayan yeni yolda ters yön ihlalleri trafik kazalarına davetiye çıkarıyor. SGK İl Müdürlüğü hizmet binasının yapılmasının ardından trafik akışını rahatlatmak amacıyla yapılan çalışma sonrası kavşağa dahil edilen yolda her gün sayısız kez ters yön ihlali gerçekleşiyor. A.Gaffar Okan ve 1. Dereboyu Caddesi’nden gelen araç kullanıcıları Bandırma Caddesi’ne kısa yoldan ulaşmak için ters yöne direksiyonunu kırıyor.

“YOL İKİ ŞERİTE ÇIKARILSIN”

Bandırma Caddesi üzerinden gelen sürücülerin Paşaalanı Mahallesi’ne doğru gitmesi için yapılan yolda her gün yaşanan ters yol ihlalleri kavşakta sık sık kaza yaşanmasına neden olurken, emniyete yakın mesafedeki yolda yeteri kadar tedbir alınmıyor. Yolda sık sık kazalar yaşandığına şahit olduklarını belirten SGK çalışanları da; “Bu yolda ters yön ihlallerinden dolayı sık sık kazalar yaşanıyor. Kazaların yanı sıra kaza tehlikesi yaşanan durumlarda bulunuyor. Bu durumun ortadan kalkması için ya denetimler artırılmalı ya da yol ikiye ayrılıp iki şeritli hale getirilmelidir. Yoksa ilerleyen günlerde burada daha ciddi sonuçları olan kazalar meydana gelebilir”