Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, bazı yatırım ve projelerin tamamlanması adına Ankara’da gerçekleştirdiği temaslardan müjdeli haberlerle döndü.  Atatürk Parkı’nın yanında yer alan açık havuzun Altıeylül Belediyesi’ne devriyle ilgili önemli mesafe kat eden Başkan Avcı, Altıeylül Kültür Merkezi’nin tamamlanması için de Kültür Bakanlığı’ndan 4-4,5 milyon lira arası bütçe çıkardı.

Ankara’da genel müdürlükler ve bakanlıklar seviyesinde ziyaret gerçekleştiren Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Balıkesir’e müjdeli haberlerle döndü. Açık yüzme havuzunun Altıeylül Belediyesi’ne devriyle ilgili Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’nde temaslarda bulunan Avcı, Ümraniye Belediyesi tarafından yapımına başlanan Altıeylül Kültür Merkezi’nin tamamlanması için Kültür Bakanlığı’ndan 4-4.5 milyon lira bütçe çıkardı. Altıeylül’de başta gençler olmak üzere vatandaşların sportif ve kültürel faaliyetlere yöneltecek projeleri kısa sürede hayata geçireceklerini vurgulayan Başkan Avcı, “Açık havuzumuzu Altıeylül Belediyesi bünyesine kattığımızda çocuklarımızı daha iyi imkanlarda yüzme eğitimi almalarını sağlayacağız. Kültür Bakanlığı’ndan 4-4,5 milyon lira bütçe çıkardığımız Altıeylül Kültür Merkezi’mizi de 2020 yılının sonlarına doğru tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız” dedi.

AÇIK HAVUZ ALTIEYLÜL BELEDİYESİ’NE DEVROLACAK

Atatürk Parkı’nın yanında yer alan açık yüzme havuzunun Altıeylül Belediyesi’ne devri ve sonrasında bu tesisin verimli kullanılması adına çalışmalar yapacaklarını kaydeden Başkan Hasan Avcı, “Ankara’da özellikle Gençlik Spor İlçe Müdürlüğü’nün yanında yer alan açık yüzme havuzuyla ilgili temaslarımız oldu. Bakanlık nezdinde yaptığımız görüşmelerde buranın tahsisiyle ilgili önemli mesafeler kat ettik. Gençlik ve Spor Genel Müdürü’yle görüştük, O da konuyu Bakan beyle görüşecek. Aksaklıkları halledersek açık yüzme havuzu ve orada bulunan soyunma odaları Altıeylül Belediyesi’ne tahsis olacak. İlk etapta yaz aylarında çocuklarımızı daha konforlu bir şekilde yüzme eğitimi alması sonrasında bu tesisin yılın 12 ayı nasıl aktif hale getiririz diye çalışmalarımız olacak” dedi.

“KÜLTÜR MERKEZİNİ 2020 YILININ SONUNDA TAMAMLAYACAĞIZ”

Ankara’daki bir önemli teması ise Altıeylül Kültür Merkezi’yle ilgili yaptıklarını belirten Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, tesisin tamamlanması için Kültür Bakanlığı’ndan 4-4,5 milyon lira tutarında bir bütçe çıkardıklarını belirtti. Avcı, konuyla ilgili şunları kaydetti: “ Asıl Ankara’ya gitme sebebimiz Altıeylül Kültür Merkezi’yle ilgiliydi. Ümraniye Belediyesi kardeşlik protokolü çerçevesinde başlayan tesisimiz bir an önce tamamlanması adına temaslarda bulunduk. Buraya biz bir miktar kaynak aktarıp çalışmaları bir noktaya getirmiştik ancak sonrasında merkezin tamamlanmasıyla ilgili kaynak bulmada çözüm üretememiştik. Fen İşleri Müdürlüğümüz ve Strateji Geliştirme Bölümü’ndeki arkadaşlarımızın Kültür Bakanlığı’na girişimleri oldu. Bizde telefonla Bakan Yardımcımızla buranın bitirmesi adına konuşmuştuk. Ankara ziyaretinde de yüz yüze bu konuyu görüşüp Kültür Merkezi’nin tamamlanması için bir mutabakat yaptık.  Kültür Bakanlığı’ndan burayla ilgili bize 4-4.5 milyon lira gibi bir katkı gelecek. Bu rakamı bize iki yıl içerisinde ödeyecekler. Bu desteklerle 2020 yılının sonuna doğru bu eksiklikleri tamamlayarak Kültür Merkezi’mizi tamamlamayı düşünüyoruz.  Burası açıldığında Salih Tozan Kültür Merkezi’nden daha büyük yaklaşık 500 kişilik bir salonu, açık fuaye alanları olacak. Bahçelievler Mahallesi’nde devam eden Türk Müziği ve Sanat Evi’ni de buraya taşıyacağız. Altıeylül’de büyük bir boşluğu tamamlayacak komplekse sahip olacağız” dedi.