Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

GÖNEN FAYINDA STRES BİRİKTİ

Geçtiğimiz gece Yenice-Gönen fay hattında meydana gelen 4,9 büyüklüğündeki deprem sonrası bilimadamlarından uyarılar geldi.

Geçtiğimiz gece Yenice-Gönen fay

Prof. Dr. Naci Görür:Bu fayda en son deprem 1953 yılında ve 7,2 büyüklüğünde oldu. Stres birikiminin olduğu bir bölge böyle depremler beklenir.” ifadelerine yer verdi.

Yer bilimci Prof. Dr. Ahmet Ercan: “Yenice, Kalkım, Altınoluk arasında deprem boşluğu vardır. Yaşanan deprem Yenice-Karasu’da, 14 km’lik odakta M4,9’luk deprem burada biriken gerginliğin bir belirtisidir. Bu aralık 6,8 ile 7,4 büyüklük arasında bir depreme gebedir.

Prof. Dr. Cenk Yaltırak: “Kuzey Anadolu Orta Kolu üzerinde Yenice-Gönen segmenti üzerinde Gönen Barajı kuzeyinde olan Mw 4.8 lik deprem, 1953 yılında kırılan kesimde gerçekleşen münferit bir depremdir.Gönen Fayında stres birikimi var” dedi

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz: Çanakkale Balıeksir arasında bu depremler oluyor. Bir deprem fırtınası şeklinde devam ediyor, 1 ayı aşkın süredir farklı büyüklüklerde deprem yaşıyoruz. Deprem Türkiye’nin bir gerçeği. Mutlaka bizim kendimizi depreme hazır hale getirmemiz gerekiyor” diye konuştu.