Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Altıeylül TV’ye geride bırakmaya hazırlandığımız 2019 yılını değerlendirip, 2020 yılındaki çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. 2020 yılında iki millet kıraathanesi, kültür merkezi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi’nin hayata geçirilmesi adına çalışmalar yapacaklarını belirten Avcı, Altıeylül Belediyesi’nin toplam borcunun da 95 milyon lira olduğunu kaydetti.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Altıeylül TV’de 2019 yılını değerlendirip 2020 yılı hedefleriyle ilgili konuştu.  Altıeylül Belediyesi’nin 2019 yılı içerisinde 420 bin metrekare kilit parke taşı döşediklerini kaydeden Avcı, 5 yıllık süreçte ilçe genelinde 1 milyon 600 bin metrekare kilit parke taşı döşediklerini vurguladı. 2020 yılı içerisinde iki tane millet kıraathanesi, Altıeylül Kültür Merkezi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi gibi vizyon projeleri hayata geçireceklerini açıklayan Avcı, Altıeylül Belediyesi’nin toplam borcunun da 95 milyon lira olduğunu kaydetti. Altıeylül Belediyesi olarak hem vatandaşlara hem de belediye meclis üyelerine karşı şeffaf olduklarını ifade eden Avcı, “ 9 aydır gecemizi gündüzümüze katarak Altıeylül’ün sorunlarına çözüm üretebilmek için çalışıyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinden önce 15-16 ay boyunca bir süreçte çok güzel bir tecrübe kazandırdı. Bu tecrübeyle de 2019 yılını planladık. Altıeylül’de iktidarıyla muhalefetiyle çok güzel bir ahengimiz var. Benim vatandaşlarımızdan hiçbir gizlim olmayacak. Biz kapalı kapılar ardında konuştuğumuz şeyleri halkımızın karşısında da konuştuk. Belediye meclisi üyelerimize de böyle davranıyoruz. Her kararı oy birliğiyle almasak bile BM üyelerini yanlış yönlendirmeden çalışıyoruz” dedi.

“ALTIEYLÜL’DE 2024 YILINDA VATANDAŞIMIZIN

AYAĞINA ÇAMUR DEĞMEYECEK”

2019 yılı içerisinde 420 bin metrekare kilit parke taşı döşediklerini açıklayan Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “ 2014 yılında 50 bin metrekare, 2015 yılında 439 bin metrekare, 2016 yılında 45 bin metrekare, 2017 yılında 360 bin, 2018 yılında 218 bin metrekare kilit parke döşemişiz. 2019 yılının 11 ayı itibariyle de 420 bin metrekare kilit parke döşemişiz. Altıeylül Belediyesi olarak 5 yıllık süreçte 1 milyon 600 bin metrekare kilit parke döşemişiz. Altıeylül Belediyesi olarak yine bu 5 yıllık süreçte altyapı çalışması olarak 900 kilometre yol çalışması yapmışız. 1 milyon 600 bin metrekare kilit parke taşı döşemişiz ve bundan sonra bununla ilgili ihtiyacımız 2 milyon metrekare. Vatandaşımızda bunu göz önünde bulundurup bizden talepte bulundurmasını istiyoruz. Kırsal mahallelerimizde altyapı sorunumuz olan yerler var. Bu sorunları olan yerlerimize BASKİ’yle görüşüyoruz. BASKİ onları plan içerisine aldığında bizde önümüzdeki senelerde altyapısı yarım kalan yerleri tamamlayarak hedefimiz Altıeylül’ün kırsal mahallelerinde 2024 yılında hiçbir vatandaşımızın ayağını çamura değdirmemek. Ama bu bir süre içerisinde olacak. Altıeylül olarak geniş bir coğrafyaya hizmet ediyoruz” dedi.

VİZYON PROJELERİN İHALE TARİHİ 15 OCAK

Altıeylül Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan millet kıraathanesi, kültür merkezi ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Merkezi’nin son durumuna ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Avcı, “ Biz kültür merkezimizle ilgili Kültür Bakan Yardımcımızla protokolü imzaladık. Şu an arkadaşlarımız hem kültür merkezimizle ilgili hem de Assuva Parkı’nın yanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk Yaşam Kompleksi olarak adını koyduğumuz, sosyal tesis ve kapalı yüzme havuzu olarak iki bölümden oluşan yerinin ihale aşaması son aşamaya geldi. Amacımız; 15 Ocak tarihiyle EKAP’a bu ihaleleri girmek. Sonra iki üç haftalık süreçle ihaleleri yaparak, hem Kültür Merkezimizi hem de Assuva’nın yanındaki yüzme havuzunu inşallah bu süreçte hızlı bir şekilde tamamlamayı düşünüyoruz.  2019 yılında açtığımız İsmail Akçay Millet Kıraathanemize beklediğimizden çok fazla talep var. Orayla ilgili bir anket çalışması yaptırdık. Oraya Paşaalanı’ndan, Atatürk Mahallesi’nden, Çay Mahallesi’nden, Hacıilbey Mahallesi’nden çocuklar buraya geliyor. Biz orayı en son çocuk çıkana kadar açık tutuyoruz. Orada çay 1.5 lira ve günün belli saatlerinde çocuklarımıza da çay ikramında bulunuyoruz. Biz yapabileceğimizi yapmaya gayret ediyoruz. Bunun haricinde hem Baruthane’deki yeri hem de 2. Gündoğan’daki millet kıraathanelerini 2020 yılı içerisinde açmayı planlıyoruz. 2020 yılı içerisinde de Plevne’deki kapalı pazaryerini ve dükkânları yapmayı amaçlıyoruz. Atatürk Parkı’nın içerisinde açık yüzme havuzu var. Ocak ayı içerisinde protokol yapacağız ve burayı devralacağız. Mayıs ayının sonunda vatandaşlarımızın hizmetine sokacağız” dedi.

TARIMA YÖNELİK ÇALIŞMALARA DAİR

 

Altıeylül’ün tarım ve hayvancılık konusunda öne çıktığını ve belediye olarak bu alanda çalışmalarının bulunduğunu dile getiren Başkan Hasan Avcı, 70 dönüm arazi içerisinde tarımsal çalışmalar yaptıklarını belirtti. Altıeylül’deki çiftçileri eğitecek ve gelir getirmesini sağlayacak çalışmalar hakkında da bilgi veren Avcı, “Kırsal Hizmetler Müdürlüğü bizim için çok önemli. Tarım ve hayvancılık açısından çok önemli konumdayız. Kırsal nüfusumuz 45 bin ve Balıkesir’de kırsal nüfusu en fazla olan ilçeyiz. Altıeylül Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğümüz ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığıyla koordineli çalışıyor. Nergiz kırsal mahallesindeki 70 dönüm alanı Büyükşehir Belediye araçlarıyla temizledikten sonra burada çalışmalar yaptık. Bu alanın 20 dönümüne meyve ağaçları ektik. 20 dönümüne lavanta ektik.  10 dönümlük yerde arıcılık yapacağız. 20 dönüm araziye boş durmasın diye buğday ektik, bunun hasadını yapınca oraya tıbbi aromatik ürünler ekilecek. Çiftçimize yön verecek çalışmalarımızı orada yapacağız. Bunun haricinde 40 dönümden fazla bir yer bulduk. Oraya da sebze ve meyve üretimine yönelik tarım yapacağız ve ileriye doğru bu organik ürünleri vatandaşlarımızla buluşturacağız” dedi.

ALGEM’E DEV BÜTÇE

 

Altıeylül Belediyesi’nin sosyal belediyecilik uygulaması olan ALGEM’in çalışmalarına ilişkinde veriler paylaşan Başkan Avcı, “ ALGEM biz geldiğimiz zaman bizim en çok önem verdiğimiz birimlerin başında geliyor. Biz belediyeciliği şehrül emin olarak görüyoruz. Biz şehrimizde garip gureba kalmasın diye çaba sarf ediyoruz. 2020 yılında ALGEM’i büyük bir binaya taşıyacağız. ALGEM içerisinde bir gıda marketi, bir kıyafet marketi, berber-kuaför hizmeti var, kursiyerlerimize hizmet veren kurs birimimiz var. Arkadaşlarımız gıda marketiyle ilgili bize teklifte bulundu. Akıllı kart sistemine geçelim, bunu da ihtiyaç sahiplerine verelim dediler.  Alınabilecek ürünler bu karta tanımlı olacak. Balıkesir’in şubesi bulunan yerel marketleriyle anlaşmalar yaptık. Ayrım yapmaksızın çalışmalarımızı yapıyoruz. ALGEM’e 2.5 milyon lira bütçe ayırmışız. 2019 yılında aylık 101 lira olan gıda yardımı 2020 yılında 154 lira çıkıyor. 141 lira 176 liraya çıkıyor. 161 lira olan 201 lira çıkıyor. İnşallah akıllı kartla da bunu entegre etmeliyiz. 2018 yılında 11 bin aile, 2019 yılında şu an 13 bin aile ALGEM kanalıyla yardımcı olmuşuz” dedi.

“95 MİLYON LİRA BORCUMUZ VAR”

Altıeylül Belediyesi’nin çevrilebilir bir borç yükünün bulunduğunu açıklayan Hasan Avcı, bir yandan borçları ödediklerini bir yandan da hizmetleri sürdürdüklerini belirtti. Avcı, sözlerini şöyle sürdürdü: “ 98 milyon lira borcumuz vardı bunu 95 milyon liraya düşürdük. Çevrilmeyecek bir borcumuz yok, hassasiyetle hareket edilirse hem bu borcu öderiz hem de hizmetlerimizi yaparız. Borç makasını azaltarak hizmetlerimize devam edeceğiz. 95 milyon lira borcumuz var ama vatandaşımızdan 30 milyon lira alacağımız var. Büyükşehir Belediyesi’yle mahsuplaşmamız gereken bir tutar var. Bu zamana kadar alacağımız için vatandaşlarımızın canını çıkarmamaya çalıştık ancak ocak-şubat ayı itibariyle de alacaklarımız için gereken işlemleri başlatacağız çünkü borcu takip etmediğimiz takip etmediğimiz için 182 bin vatandaşımızın hakkını aramamış olacağız” dedi.

“2020 YILINDA TOPARLANACAĞIZ”

2020 yılında bir önceki yılda planladıkları projelerin haricinde yeni projelerin olmayacağını belirten Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, “ 2020 yılı biraz daha toparlanmaya çalışan bir Altıeylül Belediyesi olarak göreceksiniz. İki tane millet kıraathanesini açacağız. Altıeylül Kültür Merkezi’ni önümüzdeki yıl hedefliyoruz. ALGEM’i önümüzdeki yıl açmayı hedefliyoruz. İleriye dönük plan projelerimiz var. Çocuk Üniversitesi, Mola Evi gibi projelerimizle ilgili çalışmalarımızı bu sene içerisinde yapacağız. Hayvan severlerimizin gönüllü hayvan barınağıyla ilgili talepleri olmuştu” dedi.