Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BAŞKAN ADAYLARI YOK MECLİS ÜYELERİNİ SEÇİYORLAR

Cumhuriyet Halk Partisi, belediye başkan adaylarını belirlemediği Altıeylül ve Karesi’den belediye başkan adaylarını seçmek için sandık başına gidiyor.

Cumhuriyet Halk Partisi, belediye

Cumhuriyet Halk Partisi’nin Balıkesir’de belediye başkan adaylıklarını açıklamadığı 6 ilçeden 2’si olan Altıeylül ve Karesi’de belediye meclis üyelerini seçmek için sandık başına gidiyor. Altıeylül ve Karesi’de partililer, belediye meclis üyesi aday adayları arasından tercihte bulunacak. Fermuar sistemine göre önseçimden çıkan isimler 2,4, 6 şeklinde sıralanacak. Ayrıca önseçimden çıkacak sonuçlara göre kadın, genç kotasına göre sıralamalar yeniden şekillendirilecek.

DEVECİLER: ÖNSEÇİME MÜDAHALEM SÖZ KONUSU OLMAYACAKTIR

Öte yandan Altıeylül ve Karesi gibi belediye meclis üyesi adaylıklarının belirlenmesi için önseçime gidecek Burhaniye’de Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, önseçime müdahil olmayacağını belirten bir yazı paylaştı. Deveciler, “  Cumhuriyet Halk Partimizin Değerli Üyeleri, Kıymetli Yol Arkadaşlarım, bilindiği üzere partimizin aldığı karar gereği, Belediye meclis üyeliği adaylarının fermuar yöntemiyle örgüt denetiminde önseçimle belirlenmesi için 10 Şubat Cumartesi günü sandık başına gideceğiz.  2019 Yerel seçimlerinde genelge olmaksızın ön seçim isteyen Belediye Başkan adayı olarak seçilen arkadaşlarımızla 5 yıl boyunca, uyumlu bir birliktelik ve başarılı bir dönem geçirdik. Geçtiğimiz dönem olduğu gibi bu dönemde her hangi bir müdahalem söz konusu olmayacaktır.  Ön seçime girecek arkadaşlarımıza başarılar dilerken seçilecek arkadaşlarımızla 5 yıl daha başarılara imza atacağımıza olan inancımla saygılar”