Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

CHP’Lİ DİNÇER MARMARA İÇİN PROJELERİNİ AÇIKLADI

Cumhuriyet Halk Partisi Marmara

Cumhuriyet Halk Partisi Marmara Adalar Belediye Başkan Adayı Aydın Dinçer, projeleriyle ilgili basın toplantısı düzenledi. CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, Marmara Adalar İlçe Başkanı Nevzat Başkan, Karesi İlçe Başkanı Yücel Erişen ve parti yöneticilerinin yer aldığı toplantıda Aydın Dinçer, Marmara Adalar Belediyesi’ni kazanması durumunda hayata geçireceği projeleri 5 başlık anlattı. Marmara Adaları’nın son 10 yıllık AK Parti yönetiminde unutulmuş bir ilçe haline geldiğini ifade eden CHP Marmara Adalar Belediye Başkan Adayı Aydın Dinçer, “Marmara Adalar, Avşa Marmara Ekinlik adalarından oluşan çok özel bir ilçedir. Ancak belediyecilik anlamında 10 yıldır hizmet alamamıştır. Altyapı sorunları, imar düzenlemesinin yapılmaması, ulaşım ve sağlık gibi önemli konular çözülmemiştir.

Kanalizasyon plajlarda kumun altından geçmektedir. Dünyanın neresinde böyle derme çatma bir altyapı olabilir? Logarlar plajlarda çok net bir şekilde ortadadır.

Ulaşım Adalarımızın en önemli konularından biridir. Pahalı ulaşım halkımızın seyahat özgürlüğünü kısıtlamaktadır. Sağlık hizmeti Adalarımızda maalesef yeteri kadar alınamamaktadır. Dolayısıyla Sağlık için Adalarımız dışına çıkmak mecburiyetinde kalan Halkımız büyük bedeller ödemektedirler. İmar düzenlemesinin bugüne kadar yapılmamış olması tam bir hayal kırıklığı. Halkımıza her seçim dönemi söz verilmiş ancak imar çalışmaları yapılmamıştır” dedi.

DAHA YEŞİL ADALAR

Belediye başkanı seçilmesi durumunda hayata geçireceği projeleri; ekonomi, çevre, temel hizmetler, imar-şehircilik ve ulaşım ile sosyal ve kültürel hizmetler başlığı altında aktaran Aydın Dinçer, “Günümüzde ekonomik şartlar çok zor. Halkımızın ekonomisini düzeltmek üzere projeler geliştiriyoruz. Adalarımızın uzmanlaştığı sektörler üzerinde Halkımıza destek ve ortak projelerle gelirlerini arttırmak ve daha refah içinde yaşamalarını sağlamak üzere çalışmalar yapacağız.  Adalarımızda çevremizi önemsiyoruz. Adalarımıza yakışan bir çevre gelecek nesillerimiz için önemli. Adalarımızı daha yeşil yapmak için seferberlik ilan edeceğiz. İnşaat yapılırken ağaçların kesilmeden taşıma sistemi ile yer değişimi sağlanacak. Mevcut ağaçlarımızı koruyacağız ve yeni fidanlarla gelecek nesillere daha yeşil Adalar bırakacağız. Hafriyat atıkları için geri dönüşümü önemsiyoruz. Vahşi çöp depolama maalesef Adalarımızda normalleşmiş durumda. Bu duruma derhal son vereceğiz. Sokak hayvanları bizim için önemli, bakımları ve kısırlaştırılmaları mutlaka uygun şartlarda yapılacak” dedi.

KÖYLERE GEZİCİ SAĞLIK HİZMETİ

İnsan yaşamına dokunan temel hizmetlere de öncelik vereceklerini kaydeden CHP Marmara Adalar Belediye Başkan Adayı Aydın Dinçer, “ Sağlık maalesef Adalarımızda yeterli değildir. Sağlık Hizmetleri birimimizle Halkımıza daha iyi sağlık hizmeti vermek istiyoruz. Hastanemizin yeterli personeli bulunmamakta ve teçhizat anlamında da çok eksiği bulunmaktadır. Köylerde gezici sağlık taraması işlemlerini 6 ayda bir yapmak üzere erken teşhis için çaba sarfederek Halkımıza sağlıklarına kavuşması için geç kalınmadan müdahale şansı oluşturacağız. Eğitim için çocuklarımızı üniversiteye hazırlamak adına özel kurslar düzenleyeceğiz ve yabancı dil kursları ile onlara üniversiteye gitmeden önce dil eğitimini vermiş olacağız. Üniversiteye gidecek öğrencilerimizi burslarla destekleyeceğiz. Kamu personelinin barınma ihtiyacını karşılayacak konutlar ve misafirhaneler oluşturacağız. Bu konu bizim için önemli çünkü Adalarımıza gelen kamu personeli ev problemi ve sosyal imkansızlıklardan dolayı uzun süre kalmak istemiyorlar. Bu imkanları onların lehine oluşturacağız” dedi.

“ULAŞIMI UCUZLATMAK

EN ÖNEMLİ GÖREVİMİZ”

Göreve başlar başlamaz ilk ele alacağı konulardan birinin de imar çalışmaları olduğunu vurgulayan Dinçer, “İmar çalışmaları göreve gelir gelmez ele alacağımız ilk konudur. Düzgün ve Adalarımıza yakışan üst yapılar inşa etmek ve öncülük yapmak bizim görevimiz. Ada olmamız nedeniyle denizel yapılar önemli. Ada şartlarına göre yapılması gereken yapılar maalesef bugünkü yönetimle derme çatma projesiz işler yapılmaktadır. Altyapı kanalizasyon adalara yakışır ve denizimizi kirletmeden arıtılarak gerçekleştirilecek. Ulaşımı ucuzlatmak en önemli görevimiz. Halkımızı yüksek maliyetlerden kurtarmak zorundayız. Depreme ve Doğal afetlere hazırlıklı olmak adına eğitimler vereceğiz. İlk müdahale ekiplerimiz her mahallemizde bulunacak.

“SOSYAL HAYATI CANLANDIRACAĞIZ”

Adalardaki sosyal hayatın canlanması adına da projeler hazırladıklarını ifade eden Dinçer, “Adalarımız maalesef ileriye gitmek yerine geriye gitti. Çocukluğumuzda adalarımızda sinemalar vardı. Maalesef şu anda hiçbir adamızda sinema yok veya gençlerimiz sosyal ve kültürel hiçbir faaliyet içerisinde yer alamıyor çünkü böyle bir imkân sağlanmıyor. Deniz sporları çok önem verdiğimiz ve iddialı sporcular yetiştirmemiz gereken bir alan. Gençlerimize spor salonları yaparak onların spor yapmalarını sağlayacağız ki kötü alışkanlıklardan uzak kalsınlar.

Sosyal tesisler maalesef adalarımızda yok. Halkımızın sosyalleşebileceği sadece kahvehaneler var. Bu yüzyılda Marmara Denizinde bulunan adalarımız mahrumiyet bölgesi niteliğindedir. Belediyecilik hizmetleri ve imkanları vatandaşımıza kullandırılmamaktadır. Sosyal hayatı canlandıracağız ve sinemalar, tiyatrolar ve sanat çalışmalarını adalarımıza getireceğiz.