Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İl Kongresi’ni kazanarak ikinci kez il başkanlığına seçilen Serkan Sarı, dün İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldı. Mazbatasını aldıktan sonra açıklamalarda bulunan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, geçtiğimiz gün İYİ Parti’den istifa edip, CHP ve İYİ Parti hakkında açıklamalar yapan İsmail Ok’u hedef aldı. Sarı, İsmail Ok’u 31 Mart yerel seçimlerinde Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin kaybedilmesinin sorumlusu olarak gösterdi.

CHP İl Kongresinden zaferle ayrılıp ikinci dönemine giren Serkan Sarı, dün İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldı. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği tören sonrasında Sarı basına konuştu. İYİ Parti’den istifa ederken CHP ve İYİ Parti yönetimlerine suçlamalarda bulunan İsmail Ok’u hedef alan Sarı, Ok’u CHP ve İYİ Parti tabanına vefasızlıkla suçladı.  İl başkanlığındaki ikinci dönemde birlik-beraberlik içerisinde çalışmalarına devam edeceklerini belirten CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “20 ilçe başkanı, 8 belediye başkanı ve 3 milletvekilliyle bugün omuz omuza girerek önümüzdeki dönemi birlikte aydınlatacağız.  AKP faşizmini, bu kara bulutları, ülkemizin üzerinde oynan oyunlara Kuva-yi Milliye şehri Balıkesir’den el birlik dur diyeceğiz. Partimizin geçmişinden bugüne emek veren, bir taş olsun üzerine koyan parti emekçilerimize, 100 yıllık mücadelenin mimarlarına buradan selam olsun. Bu mirası hep birlikte korumamız gerekiyor. CHP’nin değerlerine hep birlikte sahip çıkma vakti. Şimdi CHP’nin geleceğe emin adımlar atması gerekiyor. Biz üzerimize düşen görevleri hep birlikte başarmak zorundayız. Omuz omuza gelerek, birbirimize güç katarak mücadele etmek zorundayız. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlatmış olduğu hak, hukuk ve adalet yürüyüşünde onu yalnız bırakmayacağız. Dün Balıkesir’e bir cemre düştü, bu cemre geleceğimize dair, umutlarımıza dair, doğamıza dair, çocuklarımıza dair. Bu cemre filizlenecek, yeşillenecek, çiçek açacak. Bu çiçekleri hep birlikte açtıracağız. Birbirimizi sevgi, saygı ve umutla sarıp sarmalayarak mücadele edeceğiz. Buradan el birliğiyle söz veriyoruz. Yerelde Cumhuriyet Halk Partisi’ni iktidar yapmak için yola başladık. Bugün bu birlikteliğimize eşlik eden ittifak ortağımız İYİ Parti’ye ve İYİ Parti’ye gönül vermiş arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz” dedi.

“İSMAİL OK HALKIMIZDAN ÖZÜR DİLESİN”

Geçtiğimiz gün İYİ Parti’den istifa ederken, İYİ Parti ve CHP’yi eleştiren İsmail Ok’u hedef alan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “İttifakımız çatısı altında, adayımız Ahmet Akın’ın geri çekilmesiyle sonuçlanan sürecin sonunda ittifakın adayın olarak, büyükşehir belediye başkan adayı İsmail Ok’un iki gün önce yaptığı açıklamayı ne Balıkesir halkı, ne Cumhuriyet Halk Partisi ne de İYİ Parti affetmeyecektir. Balıkesir’de yaşayan yüzbinlerce vatandaşın umudunu, on binlerce üyemin gelecek hayallerini elinden alan, bunu başaramaması ve kaybın tek başına mimarı olmasına rağmen bir özür dilemek yerine CHP ve İYİ Parti tabanına üzen, yaftalayıcı suçlayıcı açıklamalardan dolayı Balıkesir halkı adına ondan özür bekliyoruz. Çıkacak ve ona destek olan yüzbinlerce vatandaştan özür dileyecek. Bu vefasızlığının hesabını çıkıp halkımızın önünde açıklamak zorundadır. Suçu sağa-sola atarak değil başarısızlıkla sonuçlandırdığı süreç adına hepimizden özür dilemek zorundadır. Bizler onbinlerce CHP ve bir o kadar İYİ Partili arkadaşımız bu mücadeleyi taçlandırmak ve iktidara taşıyabilmek adına ittifakımıza olan saygımızla mücadele ettik. Herkese ve her şeye rağmen Balıkesir’de ittifak ruhumuz ve bütünlüğümüz taçlanarak ve daha güçlenerek devam edecektir. Bu ruhu anlayamayanlar, demokrasiye sahip çıkamayan ve özümsemeyenlere karşı biz birlik-beraberliğimize sahip çıkacağız” dedi.

“GÜÇLENEREK YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

Yeni dönemle ilgili de konuşan CHP İl Başkanı Serkan Sarı, “Bu mücadeleye inanan bütün Balıkesirli değerli hemşehrilerime çağrım var; gelin bir olalım CHP çatısı altında bir olalım. Önümüzdeki dönemde güçlü, gelişen, genişleyen bir CHP’yi el birlikte inşa edeceğiz. Buna inancımız tam. Bugünden itibaren partimizi büyütmek için yola çıktık. Artık yönetim anlayışımız bundan sonra daha da güçlenerek katılımcı, ortak aklın, birlik-beraberliğin ve fikirlerin değer bulduğu ve sonuca taşındığı bir yönetimi göstereceğiz”