Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

BÜYÜKŞEHİR’DEN HAVRANLI ÇİFTÇİLERE FİDAN DESTEĞİ

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi deprem etkilenen Hatay’daki üretici kooperatiflerine destek olmak amacıyla aldığı 6 bin badem ve bin limon fidesini Havran’daki çiftçilere dağıttı. Büyükşehir ayrıca Havran’daki büyükbaş hayvan ırkının geliştirilmesi adına damızlık niteliği bulunan 6 boz ırk boğayı üreticilere hibe şeklinde verdi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi deprem

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, depremin etkilediği Hatay’daki üretici kooperatiflerine katkı sağlamak amacıyla satın aldığı 6 bin badem, bin limon ağacı fidesini Havran’daki üreticilere dağıttı. Tarım ve hayvancılığa verdiği desteklerle üreticilerin yanında olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, bu kez hem depremin yıktığı Hatay’daki çiftçilerin hem de Balıkesir’de meyvecilik alanında öne çıkan Havran’daki üreticilerin yüzünü güldürdü. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Hatay’dan alınan 6 bin badem ve bin limon ağacı fidesi Havran’daki çiftçilere ücretsiz şekilde dağıtımı gerçekleştirildi. Ayrıca Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Havran’daki büyükbaş hayvan ırkının geliştirilmesi adına damızlık niteliğindeki 6 adet boz boğayı üreticilere hibe şeklinde verdi. Dağıtım törenine Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Birol Şahin, Tarım İl Müdürü, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy , Ziraat Oda Başkanları ve çiftçiler katıldı.

 

“2023 YILINDA ÇİFTÇİLERİMİZE 200 MİLYON LİRA DESTEK”

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kırsal mahallelerdeki üreticileri desteklemeye devam ettiğini belirten Başkanvekili Mehmet Birol Şahin, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Yücel Yılmaz’ın ortaya koyduğu vizyon doğrultusunda turizmden, tarıma, ticaretten, hayvancılığa kültürden sanata her alanda 20 ilçesiyle markalaşan büyük bir gelişim sağlayan bir Balıkesir oluştu. Geçtiğimiz hafta Tarım İl Müdürleri toplantısında Tarım Bakanı Balıkesir’i Tarım ve Hayvancılığa Destek Projelerini överek bütün illere örnek olarak gösterdi. Ülkemizde bütün Belediyeler arasında Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarım ve hayvancılığa en fazla destek veren, en fazla hibe, eğitimleriyle çiftçimizin üretimini kazancını arttıran belediyeyiz. Çiftçimizin çalışkanlığı Büyükşehir Belediyemizin desteği ile birleşince Balıkesir’in değeri daha fazla artıyor. 2023 yolundaki çiftçimize hibe desteğiniz 200 milyon lirayı aştı. Önümüzdeki dönemde bu rakamlar daha da artacak. Bugün Havrandaki bu hibe desteğimizin mali bedeli 1 milyon lira. Çiftçimize gel hoş olsun, bereketli kazanç dileriz. Büyükbaş Boz Irk dağa salınan kendi doğal ortamında yaşayan yerli bir ırk. Bu ırkın güçlü ve bozulmadan çoğalması için Boğa dağıtıyoruz bugün. Tıpkı Balıkesir Kuzusu gibi büyükbaş hayvancılıkta Boz Irk çok önemli. 6 ilçemizde Balıkesir Kuzusu çiftlikleri kurduk, Havran’da da “Boz Irk Yetiştirme Çiftliği” kurarak Havran’ı Boz Irk Üssü olarak planlıyoruz. Bugün ayrıca deprem felaketinden etkilenen Hatay ilimizdeki fidan yetiştiren kooperatiflerinden temin ettiğimiz 6 bin badem, bin limon ağacı fidanını Havranlı çiftçilerimize dağıtacağız. Görüldüğü üzere Balıkesir Büyükşehir Belediyesi sadece ilimizdeki çiftçileri değil Hatay’daki çiftçileri de desteklemiş oluyor. Yücel ayılmaz başkanımızın önümüzdeki “ Ustalık Dönemi” Balıkesir’i her alanda öncü, örnek bir ili haline dönüştürerek Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılını “ Balıkesir Yüzyılı” yapacağına inanıyoruz “ dedi.