Sağlık İl Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Koronavirüsü salgını tehdidine yönelik aldıkları tedbirler hakkında Sembol Medya’ya konuştu. Balıkesir’deki tüm hastanelerin alarm halinde olduğunu kaydeden Yavuzyılmaz, sağlık personelinin de özverili bir şekilde çalıştığına dikkat çekti.

Yavuzyılmaz, ayrıca vatandaşlara eldiven takmamaları yönünde çağrıda bulunurken, “Eldiven demek potansiyel virüs taşıyıcılığı demektir” dedi.

Sağlık İl Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, Koronavirüsü salgınına yönelik yaptıkları çalışmalar hakkında Sembol Medya’ya özel açıklamalarda bulundu. Koronavirüsü şüphesi bulunan kişilerden numuneler aldıklarını dile getiren Yavuzyılmaz, Balıkesir’de Atatürk Şehir Hastanesi’nin yanı sıra Balıkesir Üniversitesi Hastanesi, özel hastaneler ve ilçe hastanelerinin koordineli bir şekilde çalıştığını kaydetti. Sağlık personelinin bu süreçte ortaya koyduğu özveriye de dikkat çeken Sağlık İl Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, “ Sağlık personelimiz bu süreçte çok özverili ve fedakarca bir çalışma ortaya koydu. Bizler sağlık personeli olarak bu dönemde elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Birkaç saatlik uykuyla, evine gitmeden, virüs bulaşma riski en yüksek grupta olan personelimizin ortaya koyduğu özveriyi tebrik ediyorum.  Balıkesir’de Koranavirüsü’yle mücadele tek elden sistemli bir şekilde yapılıyor. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun. Onlardan tek dileğimiz Koronavirüsü’nden korunmak için yapmaları gereken kurallara uymalarıdır” dedi.

ELDİVEN TAKMAYIN!

Vatandaşların Koronavirüsü’nden dolayı panik halinde olduğunu ve bazı uygulamaların fayda değil zarar getirdiğini ifade eden Sağlık İl Müdürü Dr. Fevzi Yavuzyılmaz, “ Vatandaşlarımıza öncelikle Koronavirüsü’nden korunmakları için kişisel hijyenlerine dikkat etmelerini tavsiye ediyoruz. Bunun haricinde vatandaşlarımızın Koranavirüsü’nden korunmak için ellerine eldiven taktıklarına şahit oluyoruz. Bu uygulama fayda değil zarar getirmektedir. Saatlerce ellerinde eldiven takan ve her yere dokunan bir kişi potansiyel virüs taşıyıcısıdır. Bu sağlıklı bir uygulama değildir. Bunun yerine vatandaşlarımız ellerini 20 saniye boyunca güzel bir şekilde yıkarsa virüsün bulaşma ihtimali yoktur.  Eldiven demek potansiyel virüs taşıyıcılığı demektir. Bu konuda vatandaşlarımızın hassas olmalarını rica ediyorum”  dedi.

SEVDİKLERİNİZ İÇİN EVDE KALIN

Koranavirüsü salgını sürecinde vatandaşların evlerinden çıkmamaları yönünde çağrıda bulunan Yavuzyılmaz, “  Öncelikle kişisel hijyen kurallarına dikkat edilecek ve sonrasında herkes evinde zaman geçirecek. Bu virüsü kimin taşıdığını bilemeyiz. Gençler bu virüse daha dayanıklı olduğundan dolayı süreci rahat bir şekilde atlatabiliyor ancak yaşlılarda ve kronik hastalıkları bulunanlarda durum böyle değil. Genç birisi hastalığa yakalandığının bile farkında olmayabilirken yaşlı birisine bulaştığında ölümle karşı karşıya kalabiliyor.  Onun için yan komşunuza çay içmeye bile gitmeyin. Kendinizi ve sevdiklerinizi korunmak adına evden çıkmayın” dedi.