Kayseri’de iş insanının öldürülmesine ilişkin 6 sanığın yargılanmasına başlandı

Kayseri'de iş insanının öldürülmesine ilişkin 6 sanığın yargılanmasına başlandı

Duruşma Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı

Kayseri’nin Kocasinan ilçesinde iş insanı Mustafa Yerli’nin silahla öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 6 sanığın yargılanmasına başlandı. Kayseri 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada şüphelilerden birisi tutuklu bulunurken, diğerleri tutuksuz şekilde hazır edildi.

Duruşmada sanık ve tanık anlatımları

Tutuklu sanık E.T. duruşmada maktulle aralarında geçmişe dayalı husumet olduğunu kabul etti. Olay gününe ilişkin ifadesinde, akşam saatlerinde ailesiyle beraber Akin Mahallesi’ne giderken mavi bir aracın kendilerini takip ettiğini, daha sonra maktulün otomobiliyle karşılaşma yaşandığını anlattı.

E.T. savunmasında, maktulün kendisinin arkasından küfür ederek geldiğini, bunun üzerine silahını alıp araçtan indiğini, çıkan arbedede maktulün elini beline attığını ve silah çekme tehdidi algıladığı için ateş ettiğini, ardından birkaç el daha ateşlediğini söyledi. Sanık ifadesinde, olay sonrası caminin oradan bir kişinin kaçtığını gördüğünü ve daha sonra kaçıp kaçmama konusunda tereddüt yaşadığını belirtti.

Tutuksuz sanıkların beyanları

Tutuksuz sanıklar ifadelerinde olayı görmediklerini, olayın ardından kaçan E.T.’yi yaralı gördüklerini söylediler. Tutuksuz sanık E.T.’nin oğlu ise çiftçilikle uğraştığını, olay anında 2-3 el silah sesi duyduğunu ve olay yerine gittiğinde yerde bir kişi gördüğünü, kendisinin babası ile silahla herhangi bir temasının olmadığını beyan etti.

Maktul yakınlarının talepleri

Maktul Mustafa Yerli’nin yakınları duruşmada hazır bulundu. Yerli’nin ağabeyi Bünyamin Yerli, E.T.’nin galerisi yolundaki depoları nedeniyle araçların yolda karşılaşmasının mümkün olduğunu ifade etti. Aile, maktulün kesinlikle silah taşımadığını belirterek sanıklardan şikayetçi olduklarını ve cezalandırılmalarını talep etti.

Mahkeme kararı ve dosyanın durumu

Duruşmada dinlenen 5 tanığın ifadelerinin ardından müşteki ve sanık avukatları eksik hususların giderilmesi yönünde taleplerde bulundu. Duruşma savcısı, suçun vasıf ve mahiyetinin göz önünde bulundurularak tutuklu sanık E.T.’nin tutukluluk halinin devamının gerektiğini bildirdi. Mahkeme heyeti de bu talep doğrultusunda E.T.’nin tutukluluk halinin devamına karar verip, dosyadaki eksikliklerin tamamlanması için duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

Kocasinan ilçesi Akin Mahallesi’nde 19 Ekim 2025 tarihinde meydana gelen olayda iş insanı Mustafa Yerli silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti. Soruşturma kapsamında olayla bağlantılı olduğu iddia edilen E.T. ile birlikte 6 kişi gözaltına alınmış, E.T. tutuklanmıştı. Habere ilişkin detaylar için Anadolu Ajansı kaynaklarına bakılabilir.

Share it :

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *