Balıkesir’de spor ve gençliğin yeni adresi olacak Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projesi Ali Hikmet Paşa(AHP) Spor Kompleksi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Gençler için her türlü imkanları sağladıklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Bu tesis Balıkesir’in bütününe hizmet edecektir. Balıkesir’de biz yerel yönetimler, spor kulüpleri, sivil toplum kuruluşları hep birlikte çalıştığımızda dünya, olimpiyat şampiyonları arka arkaya gelecek. Çalışıyoruz, çalıştırıyoruz ve hayallerimizi tek tek ortaya koyuyoruz” dedi.  AHP Spor Kompleksi’nin açılışına sanatçı Hülya Avşar da katıldı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Ali Hikmet Paşa Spor Kompleksi, düzenlenen törenle açılışı gerçekleştirildi. Balıkesir’in en kapsamlı ve entegre spor tesisi olma özelliğini taşıyan Ali Hikmet Paşa Spor Kompleksi’nin açılışına; Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Gömeç Belediye Başkanı Mehmet İrem Himam, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Balıkesir Sanayi Odası Başkanı Nazmi Yarış, Balıkesir Ticaret Odası Başkanı Rahmi Kula, Balıkesir Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Çetin, Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Metin Mengüç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp,  Balıkesirspor Başkanı Nedim Ömer, bürokratlar ve sporcular katılım sağladı.  Yenilenen yüzüyle Ali Hikmet Paşa Spor Kompleksi’nin örnek bir tesis haline geldiğini ifade eden Balıkesir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Metin Mengüç, “Balıkesir’in gençliği bugün bir hayalini yaşıyor. Balıkesir merkezdeki Ali Hikmet Paşa Spor Tesisleri’nin bu hale getirilmesi gençlikte ayrı bir heyecan getirdi. Ben aynı zaman Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısıyım. Türkiye’de 81 ili gezen ve oradaki tesisleri görme fırsatı bulan bir insanım. Türkiye’de böyle entegre bir tesis yok. Bir güzel gelişmeyse Balıkesir amatöründe gece maçı oynandı. Bu özlenen bir tabloydu. Balıkesir’in gençleri geçtiğimiz hafta cumartesi günü Gaziosmanpaşaspor Kulübü’yle, Gökköy Kulübü arasında Süper Amatör Lig maçı gece oynandı. Bu onların hayaliydi. Böyle bir tesiste gece maçı oynanması herkesi gururlandı. Bu tesis Gençlik ve Spor Bakanlığımızın desteğiyle ancak asıl burada üst rol Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin. Bu tesisin yapımı başladığı günden bu yana Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz başta olmak üzere genel sekreterlerimiz, daire başkanlarımız, müdürlerimiz, çalışanlar ellerinden geleni yaptılar” dedi.

ÖZALP: “ HAYALDİ GERÇEK OLDU”

Ali Hikmet Paşa Spor Kompleksi’nin Balıkesir’in spor ve gençlik şehri imajına büyük katkı sağlayacağını ifade eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Özalp, “Balıkesir’de gençlik ve spor kenti imajını tüm Türkiye’ye yaymak için çalışmalarımızı Büyükşehir Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz ve müdürlüğümüzle birlikte yapmaktayız. Bu kapsamda da ilimize önemli organizasyonları alarak spor turizmiyle Balıkesir’imizi tanıtmaya çalışıyoruz. Burada önemli bir tesis açılıyor. Sahalarıyla, sosyal alanlarıyla herkes burada dolu dolu vakit geçirebilecek. Sporla enerjisini atabilecek çocuklar. Buranın bu hale gelmesinde vesile olmasında emeği geçen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Ben burada futbol oynadım. Bu tesislerin nereden nereye geldiğini görünce hayaldi gerçek oldu diyorum. Bu tesisler çok güzel konuma geldi, ” dedi.

YILMAZ: “KULÜPLERE DESTEĞİ 15 MİLYONDAN 100 MİLYONA ÇIKARDIK”

Balıkesir’de gençlerin her zaman yanlarında olduklarını ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Balıkesir’de spor yapan genç sayısı gün geçtikçe artıyor. Bir yandan Altıeylül Belediyemiz yüzme havuzu, yürüyüş parkuru ve farklı spor alanları açarken bir yandan da Karesi Belediyemiz var olan Alparslan Türkeş Spor Tesisi’nde yüzlerce, binlerce sporcuya lisanslı spor yapma imkanı sağlıyor. Bu tesisle Balıkesir’inin bütününe hizmet edecektir. Balıkesir’de biz yerel yönetimler, spor kulüpleri, sivil toplum kuruluşları hep birlikte çalıştığımızda dünya, olimpiyat şampiyonları arka arkaya gelecek. Çalışıyoruz, çalıştırıyoruz ve hayallerimizi tek tek ortaya koyuyoruz. İnanın spor insanlarının hepsi gönüllü olarak amatör ruhla sporcu yetiştiriyor. Yetişen sporculara da sanayi odamız, ticaret odamız, borsamız farklı noktalarda hepsine destek oluyor. Balıkesir birlik ve beraberlik içerisinde 20 ilçesiyle birlikte başarılı sporcuları, kulüpleri ödüllendiriyoruz. Ödüllerimizin rakamlarını arttırdık teşvik amaçlı. Kulüp yöneticilerimizin gönüllü oldukları çalışmalara ilk 15 milyonla başladık şu anda 100 milyon lira destekte bulunuyoruz” dedi.

YILMAZ: “YAPTIKLARIMIZ YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR”

Ali Hikmet Paşa Spor Kompleksi’nden başarılı sporcular yetişeceğini belirten Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “Önümüzdeki yıllarda her bir tesisimize dokunup her bir tesisimizde profesyonel sonuç alacak eğitim ortamları oluşturacağız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır. Bakış açımız net. Biz Balıkesir’i çok seviyoruz, Balıkesir’le gece gündüz çalışmak isteyenlerle her alanda iş birliği yapıyoruz. Buranın göstergesi de bu. Sonuç alacak işi de yaptık. Bundan sonra antrenörlerimize, kulüplerimize ve sporcularımıza görev düşüyor. Bu tesisi buraya açmakla iş bitmiyor. Tesise gelip gitmekle ilgili hafta sonu yarım saatte bir, hafta içi de bir saatte bir şehrin farklı noktalarında ringlerimiz devam edecek. Öğrencilerimize ikramlarımız olacak”dedi.

BALKES’E TESİS MÜJDESİ

AHP Spor Kompleksi açılışında bir müjde de Balıkesirspor’a veren Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, “ Balıkesirspor’a da kapasitesi arttırılmış yatakhane ve futbolcu eğitim merkezi buraya yapacağız. Bu sene içerisinde bunun temelini atacağız. Her alanda olduğu gibi futbolda da Balıkesir’i olması gereken yere getireceğiz. İlçelerimiz bizimle rekabet değil Balıkesir markasına destek olması içinde kulüpler arası iletişimi en yükseğe çıkartacağız. Ayrımcılık, şehir içi rekabet eğer geliştiriyorsa çok iyidir. Ama ayrıştırıyorsa dostluğun ötesinde farklı noktalara götürüyorsa burada idarecilerimize de çok görev düşüyor. Bandırma’da bizim, Burhaniye’de bizim, Edremit’te bizim, Bigadiç’te bizim. Her bir takımımıza gidip destek olacağız” dedi.  Açılışın ardından Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ve protokol tesisleri gezip sporcularla bir araya geldi.