Balıkesir’de Cuma namazı sonrasında İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Zağnos Paşa Cami’nde organize edilen gıyabi cenaze namazına Vali İsmail Büyükusta, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Nurullah Alkan, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katılım sağladı. İl Müftüsü Celal Sürgeç’in kıldırdığı cenaze namazı sonrasında sivil toplum kuruluşları adına Ersin Güçlü açıklama yaparak, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırısını kınadı.  Güçlü, “Terör devleti İsrail salı günü içerisinde binlerce çocuğun, kadın ve sivilin bulunduğu el-Ehmi Arab-Babtib hastaneyi bombalayarak tarihin en büyük katliamlarından birini gerçekleştirdi. Bu saldırıda bine yakın kardeşimiz şehit edildi.  13 gündür tarihin en büyük soykırımlarından birine şahit oluyoruz. Gazze’de gözlerimizin önünde katliamlar yapılıyor. Bebeklerin, çocukların parçalanmış bedenleri yüreğimizi yakıyor. Bütün dünya 13 gündür Siyonist İsrail’in had ve hukuk bilmez tavrına karşı sessiz kalıyor. Bu sessizlik artık katil İsrail’e ikrar mahiyetinde desteğe dönüşüyor. ABD başını çektiği İsrail destekçisi Batılı ülkeler bu vahşet karşısında bile Siyonistleri kınamaktan imtina etmiş, saldırılar hakkında saptırıcı açıklamalar yapmışlardır. Üstelik ABD açıkça şekilde İsrail’e destek vermiş, soykırımda kullanılan silahları İsrail’e göndermeye devam edeceklerini utanmazca beyan etmişlerdir. Soykırımcı İsrail kendisine verilen desteği fırsata dönüştürmüş bütün dünyanın gözleri önünde hastane saldırısını açıkça katliam amacıyla gerçekleştirmiştir. Bu vahşet Filistin halkı için yeni bir şey değil. İnsanların yalnız bıraktığı Filistin bu şok edici katliamları 75 yıldır yaşamaktadır. Aslında 75 yıldır bitmeyen bir katliam yaşanmıştır. Mescit’i Aksa’nın kutsiyeti 1948 yılından beri çiğneniyor. Barış şehri olan Kudüs 75 yıldır mahsun” dedi.

“DÜNYA KATLİAMA GÖZLERİNİ KAPATMAKTA”

İsrail’in insan haklarını açık bir şekilde ihlal ettiğini belirten Ersin Güçlü, “ İsrail’in bu vahşi saldırıları, uluslararası hukuku ve insan haklarını açık bir şekilde ihlal etmektedir. Sivil halkın yaşam hakkı, güvenliği her zamanki gibi hiçe sayılmaktadır. Bu barbarca saldırılar, soykırımcı İsrail’in hadsizliğini ve hukuksuzluğunu bir kez daha ortaya koymaktadır. Gazze başta olmak üzere bütün Filistin yıllardır insani krizin pençesinde olan bir ülkedir. İsrail’in bu saldırıları bölgedeki acıyı, yıkımı ve çaresizliği daha da artırmaktadır. Kadınlar, çocuklar ve yaşlılar dahil olmak üzere; masum sivillerin ölümüne neden olan bu vahşetin sorumluları acilen adalet önünde hesap vermelidir. Maalesef bütün dünya bu katliamlar karşısında gözlerini kapamakta, kulağının üzerine yatmaktadır. Onlar istiyorlar ki Filistin Halkı; katliama uğrasa sussun. Sürülse de itiraz etmesin. Yok edilirken direnmesin. Kutsalları çiğnenirken, hastaneleri, okulları, camileri bombalanırken kaderlerine razı olsunlar. Onlar için mazlum Filistinli makul Filistinlidir. Direnen Filistinli ise teröristtir. Taş da atsa terörist, slogan atsa da terörist. Oysa buradan bir kez daha ifade ediyoruz; Filistin direnişi bütün hesapların üstünde Allah’ın bir hesabı olduğuna inananların davasıdır. Nice az toplulukların, daha çok topluluklara galip geldiğine inananların davasıdır. Cihadı yaşam bahanesi. Şehadeti aşk belleyenlerin davasıdır. Filistin davası; kavmiyet hesabı yapmayanların, mezhep hesabı yapmayanların; çıkar, koltuk ve statü hesabı yapmayanların davasıdır. Filistin direnişi reel politik kaygıları ayaklarının altına alanların davasıdır.