İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 26 Ekim’de Balıkesir’de bölgesel istişare toplantısına katılacağını açıkladı.

Akşener’in Karesi, Bandırma, Gönen ve Erdek belediye başkan adaylarını kamuoyuyla paylaşacağını ifade eden Hasan Fehmi Yörük, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını da kamuoyu ve anket çalışmalarıyla belirleyeceklerini kaydetti.  Yörük ayrıca Genel Başkan Akşener’in talebi olmadığı müddetçe İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’in büyükşehir belediye başkan adaylığının mümkün olmadığını belirtti. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçim süreciyle ilgili 26 Ekim’de Balıkesir’de teşkilatlarla bir araya gelecek. Yerel seçim stratejisinin ele alınacağı toplantı öncesinde il başkanlığını ziyaret edecek Akşener, burada Karesi, Bandırma, Gönen ve Erdek belediye başkan adaylarını açıklayacak. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için süreci kasım ayına taşıyacak İYİ Parti, adaylığı öne çıkan isimlere yönelik anket ve kamuoyu çalışması yaptıracak.  İYİ Parti’de Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için şu ana kadar Bigadiç ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Özgür Çelebioğlu dışında girişimde bulunan olmadı.  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Balıkesir ziyaretinde yerel seçim stratejisinin ele alınacağını kaydeden İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarını detaylı bir saha çalışması sonucunda belirleyeceklerini ifade etti. 

KARESİ, BANDIRMA, GÖNEN VE ERDEK ADAYLARI AÇIKLANACAK

Akşener’in Balıkesir programında 4 ilçenin belediye başkan adaylarının açıklanacağını belirten Yörük, “26 Kasım’da Balıkesir ve Bursa illerinin içinde yer alacağı bölgesel istişare toplantımızı Genel Başkanımız Meral Akşener’in katılımıyla gerçekleştireceğiz. Altın Otel’de yapılacak toplantı tamamen parti içine yönelik olacak. Öncesinde Genel Başkanımız Meral Akşener, il binamızı ziyaret edecek ve burada Karesi, Bandırma, Gönen ve Erdek belediye başkan adaylarımızı açıklayacak. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığını bu toplantıda açıklamayacak. Şu anda Bigadiç ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclis Üyemiz Özgür Çelebioğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığıyla ilgili talebini bizlere iletti. Bir isim daha var aday olmak isteyen. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı deyim yerindeyse başpehlivanlık müsabakası gibi. Ciddi bir anket çalışması ve kamuoyu çalışmasıyla, toplumda karşılığı olan bir adayla seçime gireceğiz” dedi.

ÇÖMEZ GENEL BAŞKANIMIZ ‘ÇIK’ DEMEDİKÇE ADAY OLMAZ

İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez’in isminin büyükşehir belediye başkan adaylığı için geçmesini de değerlendiren Hasan Fehmi Yörük, “Son genel seçimlerde bu millet bize muhalefet görevini verdi.  Turhan Çömez milletvekilliğimiz de bu görevi layığıyla yapıyor. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığıyla ilgili şu ana kadar bir talebi olmadı. Genel Başkanımız sen çık adayımız ol demedikçe de bunu düşüneceğini sanmıyorum” dedi.

BÜYÜKŞEHİR ADAYI TANINMIŞ BİRİ OLACAK

Balıkesir’in Büyükşehir Belediye Başkan Adaylarının tüm il genelinde tanınan bir isim olacağını kaydeden İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, “Balıkesir yüzölçümü olarak çok büyük bir il. Bu kapsamda Büyükşehir Belediye Başkanımız il genelinde tanınan bir isim olmalı. Daha önce ilçeleri gezmiş, kırsalla bağlantısı olan, şahsi düşüncem olarak siyasettin içinde yer almış biri olmalı ki kendisini tanıtmada zorlanmamalı. Bu kişiler daha önce siyasette milletvekili, milletvekili adayı, il başkanı gibi görevler almış biri de olabilir ya da partimizle ilgisi olmayan ancak toplumun sevip, saydığı kanaat önderi olarak gördüğü isimlerde olabilir. Partimizin ilke ve değerlerini kabul ettikten sonra herkese kapımız açık. Biz kazanacak adaylarla seçmenin karşısına çıkacağız” dedi.

ÜÇÜNCÜ YOLUZ

Yerel seçimlere yönelik iş birliğiyle ilgili de değerlendirmede bulunan İYİ Parti İl Başkanı Hasan Fehmi Yörük, “Şu anda halk genel seçimler sonrasında bir çıkış yolu arıyor. Yücel Yılmaz’a oy vermeyecek bir kesim var. CHP’de yakın zamanda gündeme geldiği için ifade ediyorum, onların Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın olacak. Toplumun ciddi bir kısmı CHP’nin adayına oy vermek istemiyor. Biz halkımızı AK Parti ve CHP’nin adayları arasında tercih yapmaya zorlamayacağız. Halkımız ne Yücel Yılmaz’a ne de Ahmet Akın’a mecbur değil. Doğru adayı belirleyip güçlü bir seçenek olarak halkımızın karşısına çıkacağız. Doğru aday ve çalışmayla da kazanma şansımız bulunuyor. Halka rağmen değil halkla birlikte siyaset yapacağız” dedi.