Bir dönem AK Parti Susurluk İlçe Başkanlığı görevini yürüten, ilçenin renkli simalarından Fahrettin Şener, bisiklet üzerinde 10 bin kilometre yaparak ulaşılması zor bir rekoru kırdı.

Daha öncesinde bisikletle Kuzey Anadolu ve Güney Doğu Anadolu turları gerçekleştiren Şener, bu zamana kadar geçtiği güzergahları paylaşıp, bisikletle 10 bin kilometre mesafe yaptığını açıkladı.  Turlarına Susurluk’tan başlayıp belirlediği güzergahlarda mola vererek devam eden ve bu süreci sosyal medya hesabında yayınlayan Fahrettin Şener,  dizinde sıvı kaybı yaşamasına rağmen tura çıkınca kendini iyi hissettiğini belirtip, turun sonunda 20 yaş kendini gençleştiğini ifade etti. Şener, “ Sonunda bisiklet ile Türkiye’de hedeflediğim 10 bin km bisiklet turumu tamamladım. Susurluk’tan başlayıp Bursa, İznik üzerinden Adapazarı’na oradan da Karasu’ya gelip Karadeniz kıyısına inmiştim. Karadeniz kıyısından sahilleri takip ederek Akçakoca, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Tüm Karadeniz’i boydan boya geçerek Gürcistan Batum’a, gelmiştim. Batum’dan tekrar Türkiye’ye girip, Hopa’dan, Artvin Şavşat üzerinden Ardahan’a, oradan Kars’a Erzurum’a, Bingöl’e Elazığ’a, Diyarbakır’a, Mardin’e, Kızıltepe, oradan da Urfa’ya, Antep’e, Hatay’a gelmiştim. Turun ilk bölümü böyle tamamlandı.

KARADENİZ SONRASINDA DÜMENİ EGE VE AKDENİZ’E KIRDI

Daha sonra yine Susurluk’tan çıkıp Manisa üzerinden İzmir’e oradan sahil şeridini takip ederek Kuşadası, Fethiye, Aydın, Denizli ve Çavdır Korkuteli üzerinden Antalya’ya geldim, Antalya’dan çıkıp Anamur, Alanya, üzerinden Silifke’ye oradan Mersin’e, Mersin’den Tarsus, Adana, Reyhanlı üzerinden İskenderun’a, İskenderun’dan da tekrar Hatay’a, Reyhanlı Suriye sınırına gidip Türk askeri ve Türk polisine bayrağımızı Balıkesir- Susurluk adına vererek turun ikinci kısmını tamamlamıştım. Daha sonra yine İzmir’den başlayarak Aliağa, Ayvalık, Burhaniye, Edremit, Küçükkuyu Çanakkale, Keşan, Edirne üzerinden Kırklareli, Silivri, üzerinden İstanbul’a oradan da İzmit’e geçip İzmit’ten Adapazarı’na geldim. Adapazarı’nda başladığım turum Türkiye’nin tüm sınır boylarından tam 7.000 kilometre civarında toplamıştı. Bu üçüncü etabın sonu demekti  Daha sonra Susurluk’tan çıkıp Bursa ,Eskişehir, Ankara, Yozgat, Sivas, Erzurum, üzerinden Ardahan, Posof’a oradan Türközü sınır kapısından Gürcistan’ın boydan boya geçerek Azerbaycan’ın kırmızı köprü dedikleri sınıra geldim. Azerbaycan’a Giremeyince tekrar Gürcistan içinde belirli yerlerde bisiklet kullanarak Aktaş sınır kapısına gelip oradan Çıldır’a, Çıldır Gölü’nün etrafından Kars’a gelip tam 10 bin kilometrelik turumu bitirmiş oldum” dedi.

KENDİNİ 20 YAŞ GENÇ HİSSEDİYORUM

Peki bu geziyi niye yapmıştım. Dizlerimdeki sıvı kaybından dolayı neredeyse ameliyat safhasına gelmiştim. Fakat araştırma yaptığımda bisiklete binenlerin dizlerinde ağrıların durduğunu dizlerdeki sıvı kaybının da tekrar geriye kazanıldığını duyunca Türkiye’de 10 bin kilometre bisiklet süreyim diye yola çıktım. İnanın bana hiçbir hastalığım kalmadı. Kendimi 20 yaş daha genç hissediyorum. Tüm benim gibi emekli arkadaşlara kesinlikle bu yolları tavsiye ediyorum. Ben hayal kurdum ve başardım. Siz de başarabilirsiniz.  Lütfen bir bisiklet alıp yola çıkın geriye döndüğünüzde vücudunuzda ne kadar sağlık ile ilgili değişimler meydana geldiğini göreceksiniz. Bu mucizeye inanamayacaksınız, hem de Türkiye hakkındaki bilgi dağarcığınız inanılmaz genişleyecektir. Coğrafya kitaplarından değil lütfen Türkiye’yi yakından bisikletle giderek tanımalısınız. Yeni Bir turda başka maceralar da tekrar buluşmak üzere hoşça kalın beni takip ettiğiniz için de sizlere gönülden teşekkür ediyorum.