Ümit Özdağ’ın Millet İttifakı’nın HDP ile işbirliği içinde olduğunu açıklaması sonrasında Balıkesir’de İYİ Parti’den yaprak dökümü başladı.

İLK İSTİFA GÜNHAN’DAN

İYİ Parti’nin de içinde olduğu Millet İttifakı’nın HDP ile işbirliğinden rahatsızlık duyan İvrindi ve Balıkesir Büyükşehir Meclis Üyesi Raşit Günhan partisinden istifa eden ilk isim oldu.

SIRADA GÜNEY VAR

Uzun yıllar Türk Silah Kuvvetleri’nde subay olarak görev yapan ve milletçi kimliğiyle tanınan Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney’in de, HDP ile işbirliğinin gün yüzüne çıkmasından sonra İYİ Parti’den ayrılmayı kafasına koyduğu öğrenildi.

İYİ Parti’de HDP ile işbirliği haberleri partide çözülmeyi başlattı. Yerel seçimler sonrasında İYİ Parti eski Milletvekili İsmail Ok, Millet İttifakı’nın HDP ile işbirliği içinde olduğunu öne sürerek partisinden istifa etmişti. İsmail Ok’un istifasından sonra yakın zamanda Ümit Özdağ’ın da Millet İttifakı’nın HDP ile aynı masaya oturduğunu açıklaması Balıkesir’de yeni istifaların fitilini ateşledi. Ümit Özdağ’ın CHP ve İYİ Parti’nin içinde bulunduğu Millet İttifakı’nın HDP ile işbirliği içinde olduğunu açıklamasından rahatsızlık duyan İYİ Parti İvrindi ve Balıkesir Büyükşehir Meclis Üyesi Raşit Günhan, partisinden istifa etti.

NURETTİN GÜNEY YOL AYRIMINDA

İYİ Parti’de Balıkesir’de belediye kazandıran tek isim olan Susurluk Belediye Başkanı Nurettin Güney’in de gelişmelerden rahatsızlık duyduğu ve istifa etme hazırlığı içinde olduğu öğrenildi. Uzun yıllar TSK subay olarak görev yapan ve emekli olduktan sonra 2014 yılındaki yerel seçimlerde MHP’den seçimi kıl payı kaybeden Nurettin Güney, son yerel seçimde İYİ Parti’den Susurluk belediye başkanı seçilmişti. Milliyetçi kimliğiyle öne çıkan Güney’in, İYİ Parti’nin HDP ile dirsek temasından bulunmasından rahatsızlık duyduğu ve istifa etmeye hazırlandığı öğrenildi.