CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, 24 Eylül yapılacak il kongresi öncesinde ekibiyle birlikte il yönetimine aday olduklarını açıkladı.

Parti içindeki küskünlük ve kırgınlıkların bir tarafa atılıp önlerindeki yerel seçim hedefine odaklanmaları gerektiğini ifade eden Köybaşı, “Yarınlar için, yerelde iktidar için, Balıkesir’i sosyal demokrat belediyecilik ile tanıştırmak için, adayız.” Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Erden Köybaşı, 24 Eylül’de gerçekleştirilecek 38.Olağan İl Kongresi öncesinde düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıkladı. Açıklamasında yerel seçimler vurgusu yapan CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni ve ilçe belediyelerini kazanmak için ekibiyle birlikte il yönetimine talip olduklarını kaydetti. Köybaşı’nın adaylık açıklamasına; CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, Altıeylül İlçe Başkanı Sinan Ayhan, Karesi İlçe Başkanı Yücel Erişen, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Hürmüz Avcı, İl Başkan Adayları Ömür Boyuer ve Nurullah Barış Almar katılım gösterdi.

“YERELDE İKTİDAR GENEL İKTİDARI GETİRECEKTİR”

Yerel seçimlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni ve ilçe belediyelerini kazanmak için il yönetimine talip olduğunu ifade eden Erden Köybaşı, mazeret üreten değil başarılı bir örgüt ve il yönetimi olacaklarını kaydetti. Cumhurbaşkanlığı seçiminde Balıkesir’de alınan oy oranının yerel seçimler öncesinde önemli olduğuna değinen Köybaşı, “2024 hedefine ulaşmak için gün birlik olma gündür. Bizler isimlerle ilgilenmiyoruz, yapacaklarımız ve hedefimiz önceliğimiz. Bu konuda üyelerimize örgütümüze sizlere güveniyoruz. Partimizin kişilerin değil, ilkelerin, değerlerin halkın partisi olduğuna inanıyoruz. Partimizde kişilere değil, partimizin kurumsal kimliğine, tarihine, geleneklerine, bu partiyi var eden kurucu kadrolardan emanet ilkelerine, sahip çıkmak hepimizin boynunun borcudur. Şunu açıkça belirtmek istiyorum ki partimizde yapılan görevler bir sonraki görevin ya da unvanın basamağı olarak düşünülmemelidir. Biz öncelikle yerelde iktidar olmak amacıyla bir aradayız, bunun genelde iktidarı getireceğini biliyoruz.