CHP 38.İl Kongresi’nde adaylıktan çekildiğini deklare ettiği konuşmasının sonunda ilçelere para gönderildiğini belirten İl Başkan Adayı Uğur Çelikbaş, sözlerinin delege bazında değil örgütleri kapsadığını ifade edip, genel merkezin örgütleri yeteri kadar desteklemediğini söyledi. CHP Genel Merkezi’nden Kepsut İlçe Başkanlığı’na ayda 400 lira ödenek gönderildiğine dikkat çekmek istediğini belirten Çelikbaş, bu tutarın sürdürülebilir parti çalışmasına yetmeyeceğini belirtti.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Kongresi’nde ilçelere gönderilen para konusunda yaptığı konuşmada delegeleri değil örgütlere kastettiğini belirten İl Başkan Adayı Av. Uğur Çelikbaş, “Orada söylemek istediğim örgütün daha çok desteklenmesi gerektiğiydi.  Genel merkez harcamaları biraz kısarak örgütlere destek verilmesi gerektiğini, Kepsut ilçesine giden 400 liranın, Bandırma’ya giden bin 500 liranın az olduğunu söyledim. Örgütün bu paralarla ayakta durmasının mümkün olamayacağını, örgütü desteklemeyen yapının da iktidar olamayacağını ifade etmek istedim. Biz lider değil örgüt partisiyiz.  Bunun için örgütleri daha çok desteklemeliyiz. Söylemek istediğim buydu. Sarayın gerçekleriyle ülkenin gerçekleri ne kadar örtüşmüyorsa ne yazık ki genel merkezin gerçekleriyle de örgütün gerçekleri örtüşmüyordu. Örgütlere az destek veriliyordu. Örgütlere seçimden önce para aktarılarak oy isteme talebi değildi” dedi.

“KEPSUT İLÇE BAŞKANI

GELİP SANA SARILDI”

Örgütlere destek olunmadığıyla ilgili yaptığı konuşma sonrasında ilçe başkanlarının kendisini tebrik ettiğini dile getiren Uğur Çelikbaş, “İl kongresinde bahsettiğim ilçelerden biri de Kepsut’tu. Konuşmamı bitirdikten sonra Kepsut İlçe Başkanı geldi bana sarıldı onların taleplerini yerine getirdiğim için. Örgütün daha fazla değer görmesini istedim. Önseçim istiyoruz. Örgütün iradesi sandığa yansısın. Ben il başkanlığı yarışına girdiğimde de şunu söyledim; bu partideki en önemli görev ilçe başkanlarınındır dedim. Halkla bire bir içe içe olan onlar. İl başkanlığı il genelindeki siyaseti şekillendirebilir ama asıl hareket noktası ilçelerdir. Benim de örgüte hizmet etmekte yola çıkma nedenim ilçe başkanlıklarıydı” dedi.

“142 DELEGE BENİ DESTEKLİYORDU!”

İl başkanlığı yarışından çekilmesiyle ilgili de değerlendirme yapan Çelikbaş, “ Yeterli desteği göremezsek çekilirim demiştim. İlçe başkanlarından aldığım destek kongreyi kazanacak kadar değildi. Bizim hesabımıza göre 142’ydi. 142 delegasyonun desteğini alarak seçimin iradesini de bozamadık. Nereden alırsanız alın. Örgütün iradesi sandığa en yüksek şekilde yansısın diye adaylığımıza son verdik. Son verirken de örgütlere desteğin artmasını söyledik.

ÖRGÜTLERE DAHA

FAZLA DESTEK

Yerel seçimler öncesinde örgütlere büyük görevler düşeceğine işaret eden Çelikbaş, seçimin kazanılması adına örgütlerin daha fazla desteklenmesi yönünde çağrıda bulundu. Çelikbaş, “Çok az para gittiğini ve daha çok gitmesi gerektiğini ifade ettik. Kepsut’a 3 ayda bin 200 lira para gitmiş, aylık 400 lira yapıyor. Bandırma’ya bin 500 lira gelmiş. Bandırma, sanayi açısından Balıkesir’den büyük bir ilçe. Bu örgütün bu tutarlarla sürdürülebilir siyaset yapması mümkün değil. Maddi destek olmadığı için ilçe başkanları, yöneticiler fedakarlıkta bulunuyor” dedi.