BASKİ’nin Ovaköy’deki Merkez Atıksu Arıtma Tesisi’ndeki rutin çalışma ve temizlik çalışmaları sırasında indikleri kuyuda zehirlenerek hayatlarını kaybeden Ceyhun Balcı ve Mustafa Karakoç, gözyaşlarıyla son yolculuğuna uğurlandı.

Balıkesir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün Ovaköy’de bulunan Merkez Atıksu Arıtma Tesisi’nde rutin kontrol ve temizlik çalışmaları esnasında indikleri kuyuda zehirlenerek hayatlarını kaybeden, görev şehitleri işçiler Ceyhun Balcı ve Mustafa Karakoç son yolculuklarına uğurlandı. Ceyhun Balcı ve Mustafa Karakoç için ilk tören çalıştıkları kurum BASKİ Genel Müdürlüğü hizmet binasının önünde gerçekleştirildi. Törene; Vali Hasan Şıldak, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, İl Jandarma Komutanı Albay Ali Yıldız, Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, kurum amirleri, Büyükşehir ve BASKİ çalışanları katıldı. Ceyhun Balcı’nın eşi Sümeyye Balcı, çocukları Enes Balcı, İrem Balcı ile Mustafa Karakoç’un annesi Semra Karakoç ile babası Yusuf Karakoç ayakta durmakta zorlanırken, mesai arkadaşları tören boyunca gözyaşlarını tutamadı.

YÜCEL YILMAZ: “AİLELERİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”

Mesai arkadaşlarının vefatıyla büyük bir üzüntü yaşadıklarını ifade eden BASKİ Genel Müdürü İzzet Günal, “Bu kente hizmet ederken hayatını kaybeden bu iki kardeşimizin makamları şehit, mekanları cennet olsun. Hepimizin başı sağ olsun” dedi. Hissettikleri acının tarifi olmadığını kaydeden Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz ise yaptığı konuşmada şunları kaydetti: “Bu meydana bu şekilde gelmeyi sevmiyoruz. Bununla ilgili insanın nutku tutuluyor. 2014 yılında BASKİ kurulduğu günden bu yana birçok arkadaşımız, bir şekilde bu millete, belediyeye, şehre hizmet ederken, kaza sonucu, dikkatsizlik sonucu çevresindeki, bizleri üzdü. Bu konuda elimizden geleni yapıyoruz, ailelerine sahip çıkmaya çalışıyoruz. Ama bu acıyı dindirecek hiçbir şey yok. Ailemiz artık bizim ailemiz. Tüm BASKİ çalışanları, Balıkesir Büyükşehir Belediye çalışanlarıyla bu acıyı saracağız. Çok üzüldük, tüm BASKİ ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının, şehrimizin başı sağ olsun. Bu acının tarifi yok, bu acıyı hep beraber ele ele vererek sarıp, ailelerin acılarını dindirmeye çalışacağız” dedi. Ceyhun Balcı ve Mustafa Karakoç için mesai arkadaşlarından helallik alınmasının ardından öğle namazına müteakip Halalca’da toprağa verildi.