CHP’de kongre sürecinin en hızlı geçtiği ilçelerden biri olan Karesi İlçe Örgütü’nün Başkanlığını yürüten Mahmut Arıcan, parti içi değişim konularında çarpıcı açıklamalar yaptı. CHP’nin kendi özüne dönmesi gerektiğini savunan Arıcan, “Sadece ilçe, il yönetimlerini ve başkanlarını değiştirmekle değişim olmaz. Partide tabandan ziyade tavanın değişmesi lazım” dedi.

Yerel seçimlere yönelikte açıklama yapan Arıcan, “Ben artık sağ partilerden gelen sağcı siyasetçilere oy vermek istemiyorum. Kendi partimizin içinden yetişmiş, eğitimli, bu ülkenin sorunlarına çözüm üretme yeteneği olan çok insan kaynağımız var. Sosyal medyadan sağcı isimleri CHP’den başkan adayı olarak yazıp çiziyorlar. Biz buna karşıyız”  CHP Karesi İlçe Başkanı Mahmut Arıcan, kongre süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. CHP Karesi İlçe Kongresi’nin 26 Ağustos tarihinde yapılacağını belirten Arıcan, parti içi değişim konularında da çarpıcı açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz hafta delege seçimlerini tamamladıklarını ifade eden Arıcan, 70 mahalleden 400 delegenin 26 Ağustos’ta Karesi İlçe Başkanlığı yönetimini seçmek için sandık başına gideceğini vurguladı. Karesi ilçe başkanlığına aday olan Yücel Erişken’le demokratik bir ortamda seçim yarışı geçirdiklerini ifade eden Arıcan, kazananın CHP Karesi İlçe Örgütü olacağı bir kongre olacağını belirtti.

“DELEGE DEĞİL ÜYE SEÇSİN”

Parti içi değişim tartışmalarını da değerlendiren CHP Karesi İlçe Başkanı Mahmut Arıcan, “Herkesin ağzında bir değişim sözcüğü var ama bu değişimin içeriği ne olacak kimse bilmiyor. Kişilere bağlı değişimden ziyade bir mantalite değişimine ihtiyacımız var. Sadece ilçe, il yönetimlerini ve başkanlarını değiştirmekle değişim olmaz. Partide tabandan ziyade tavanın değişmesi lazım. Artık parti organlarımızda yapılan seçimlerden, aday belirlemelerine kadar delege bazlı seçimleri istemiyoruz. Biz ilçe başkanlarının, il başkanlarının, belediye başkanı ve milletvekilli adaylarının parti üyeleri tarafından belirlenmesi istiyoruz. Değişimle ilgili bizim yapılması istediğimiz maddelerin başında delege sisteminin kaldırılıp üye bazında önseçimler yapılması.

“ARTIK SAĞCI ADAYLARA OY VERMEK İSTEMİYORUZ”

Kongre süreci sonrasında kendilerini yerel seçimin beklediğini ifade eden CHP Karesi İlçe Başkanı Mahmut Arıcan, “Bir diğer önemli konu da artık partimizin kendi özüne dönmesidir. Ben artık sağ partilerden gelen sağcı siyasetçilere oy vermek istemiyorum. Kendi partimizin içinden yetişmiş, eğitimli, bu ülkenin sorunlarına çözüm üretme yeteneği olan insan kaynağımız var. Sosyal medyadan sağcı isimleri CHP’den başkan adayı olarak yazıp çiziyorlar. Biz buna arşıyız. Eğer seçim kaybedilecekse de kendi evlatlarımızla kaybedilmesinden yanayım. Partimiz ithal ve sağcı adaylara karşı” dedi.  

“MİLLETVEKİLLİĞİ SEÇİMİNDE OYUNU EN ÇOK ARTTIRAN İLÇE OLDUK”

26 Ağustos’ta yapılacak kongrede aday olacağını belirten Arıcan, “ Dilek Yalçın başkanımızla başlayıp, onun milletvekili adayı olması sonrasında bizimle devam eden dönemde Karesi İlçe  örgütü olarak son seçimlerde oyunu en fazla arttıran ilçe olduk. 28.Dönem Milletvekilliği seçiminde bir önceki seçime göre il genelinde 20 bin oy fazla almışız, Karesi İlçe Başkanlığı da bu 20 bin oyun yüzde 35’ini alarak en fazla oyunu arttıran ilçe oldu. Göreve başladığımız günden bu yana uyumlu, katılımcı, demokratik bir yönetim anlayışıyla çalışmalarımızı sürdürdük. Bundan sonraki süreçte de devam etmek istiyoruz” dedi.