Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmî Gazete’de yayınlanan Emniyet Müdürleri Kararnamesiyle birlikte Balıkesir’in yeni İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit oldu.

Mesleki kariyerinde Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı, Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı gibi önemli görevler üstlenen Hasan Yiğit, terörist başı Abdullah Öcalan’ın İmralı’da sorgulayan ekibin içinde de yer aldı.  Yiğit’in ayrıca terörle mücadele kapsamında yayınlanmış 6 kitabı bulunuyor.

ÖCALAN’I SORGULAYAN EKİPTE YER ALDI

Balıkesir’e terörle mücadelenin kitabını yazmış emniyet müdürü atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Emniyet Müdürleri Kararnamesi Resmi Gazete’de yayınlandı.  Aralarında Balıkesir’in de yer aldığı 52 ilin emniyet müdürleri değişirken, Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü’ne son olarak Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Hasan Yiğit atandı. 2019 yılından bu yana Balıkesir İl Emniyet Müdürlüğü görevini yürüten Hasan Onar’ın ise Emniyet Genel Müdürlüğü emrine alındığı öğrenildi. Emniyet teşkilatında terörle mücadele konusunda yaptığı çalışmalarla dikkat çeken Balıkesir’in yeni İl Emniyet Müdürü Hasan Yiğit, terörist başı Abdullah Öcalan’ın yakalanarak Türkiye’ye getirilmesinin ardından İmralı’da yapılan sorgulama ekibinde de yer aldı.  

TERÖRLE MÜCADELE DAİRE BAŞKANLIĞI YAPTI

Samsun’da dünyaya gelen Hasan Yiğit, 2008-2014 yılları arasında Çorum Emniyet Müdürlüğü’nün çeşitli birimlerinde görev yaptı. 2. Sınıf Çorum Emniyet Müdür Yardımcısı iken Hasan Yiğit, 2014 yılında Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığına “Daire Başkan Yardımcısı” olarak atandı. Yiğit, bir süre Terörle Mücadele Daire Başkanı olarak hizmet verdikten sonra Nisan 2023’te Emniyet Genel Müdür Yardımcısı oldu.  Memuriyet hayatına 26 yıldır sürdüren Hasan Yiğit, Emniyet Teşkilatı’nda da 22 yıldır görev yapıyor. Polis Teşkilatında deneyimli bir isim olan Hasan Yiğit’in ayrıca terörle mücadele kapsamında yayımlanmış 6 kitabı bulunuyor.