Türkiye’de hızlı bir şekilde teşkilatlanma çalışmalarını sürdüren Demokrasi ve Atılım Partisi’nin(DEVA) İl Başkanı Balıkesir siyasetinde beyefendi kişiliğiyle tanınan ismi Kemal Aydemir oldu. Aydemir, “Genel Başkanımız Ali Babacan’ın ortaya koyduğu herkesi kucaklayan, birleştirici bir siyaset anlayışıyla yönetimimizi oluşturacağız. Siyaset anlayışımız genel ana akım siyaset anlayışı olacak. Her siyasi görüşten insanları partimizin çatısı altında birleştireceğiz” dedi.

Demokrasi ve Atılım Partisi(DEVA)  Balıkesir’de Kemal Aydemir’e emanet. Bir süredir il başkanı belirlemek için çalışmalarını sürdüren DEVA Partisi, kurucu il başkanını belirlemek için görüştüğü yedi isim arasından Kemal Aydemir’de karar kıldı. AK Parti’de de kurucu Karesi İlçe Başkanlığı görevini üstlenip görev yaptığı dönemde beyefendi kişiliğiyle hafızalarda yer edinen Aydemir, AK Parti’de birlikte siyaset yaptığı Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kurucu Başkanı ve Ahmet Edip Uğur’la yolları DEVA Partisi’nde yeniden kesişti.  İl Başkanlığı’nın tebliğ edildiği dakikalarda telefonla ulaştığımız DEVA Partisi’nin kurucu İl Başkanı Kemal Aydemir, ilk özel açıklamasını SEMBOL Medya’ya yaptı.

DEVA Partisi kurucu il başkanlığı olarak bu göreve layık gören Genel Başkan Ali Babacan ve genel başkan yardımcılarına teşekkür eden Kemal Aydemir, alınan kararın hayırlı uğurlu olmasını diledi.  Ankara’da DEVA Partisi Genel Merkezi’ne il başkanlığı için 7 ismin davet edildiğini, yapılan görüşmeler sonucunda görevin kendisine tebliğ edildiğini belirten Aydemir, “ İl Başkanlığı için 7 arkadaşımızı Ankara’ya davet ettiler.  Genel Başkanımız Ali Babacan, Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız ve Genel Başkan Yardımcılarımızın takdiriyle bu görev bize tevdi edildi. Görüşmeye davet edilen arkadaşlarımızda kurucu il yönetiminde görev alacaklar. Öncelikle bu kararın hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Balıkesir’e döndüğümüzde bir an önce teşkilatlanma çalışmalarına başlayacağız. Balıkesir’deki birçok önemli kişiyi siyasete kazandırıp, teşkilatlarımızı kuracağız. Daha önce siyasette elde ettiğimiz bilgi ve tecrübeler bu süreçte bize katkı sağlayacaktır” dedi.

İL YÖNETİMİNDE KADIN VE GENÇ KOTALARI OLACAK

Teşkilatlanma çalışmaları kapsamında ilk etapta il yönetimini oluşturacaklarını belirten DEVA Partisi İl Başkanı Kemal Aydemir, “ Genel Başkanımız Ali Babacan’ın ortaya koyduğu herkesi kucaklayan, birleştirici bir siyaset anlayışıyla yönetimimizi yapacağız. Siyaset anlayışımız genel ana akım siyaset anlayışı olacak. Her siyasi görüşten insanları partimizin çatısı altında birleştireceğiz 30 kişilik il yönetimimizi oluştururken yüzde 35’i kadın, yüzde 20 genç kotası olacak. Bunun yanı sıra ilk defa siyasete giren isimlerde olacak yönetimimizde daha önce siyasi tecrübesi olanda. Yönetimimizi oluşturduktan sonra hızlı bir şekilde ilçe başkanlıklarımızı kuracağız. Ardından kongreler yapılacak. Teşkilatlarımızı kurduktan sonra Balıkesir’imizin ve ülkemizin sorunlarına çözüm üretmek için siyaset yapacağız. Hiç kimseyi kutuplaştırmayacağız” dedi.