Herkesin neşeyle şenlikle kutladığı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Balıkesir’de doğan Yeşilçam aktörlerimizden Fikret Hakan’ın bugün vefatının üçüncü yılı oldu. Kendi şansını yaratıp sinema hayatına başlayan aktör hayatını uzun bir yaşama sığdırdı. Daha lise okurken gazeteciliğe heves eden aktörün gazetelerde kısa öyküleri yayınlanmaya başladı. Yine lise yıllarında tiyatroya adım attı ve tiyatro oynadığı dönemde gerçek ismi olan Bumin Gaffar Çıtanak adını Fikret Hakan olarak değiştirdi.

Daha sonraları sinemaya geçiş yapan aktör tüm ülkeye ismini duyurmaya başladı. Ama sanatçıya esas ünü getiren Keşanlı Ali Destanı’nda oynadığı rolle geldi. Bu filmle En İyi Erkek Oyuncu ödülünün sahibi oldu. Birçok film ve dizilerde oynadı. Daha sonraları da oynadığı rollerle birçok kez ödüle layık görüldü. Ayrıca yazmış olduğu birkaç kitabı bulunmakta.

 Bir zaman Yeşilçam’da oynayan sanatçıların şarkı söyleme sevdaları vardı. Fikret Hakan’da bu furyaya katıldı ve üç tane plak doldurdu. Hatta internette arattığınızda Cemo filmi için söylemiş olduğu şarkının kayıtı bulunmaktadır ki fena da değildir.

 Ben kendisini daha çok Yangın filmiyle hatırlıyorum. Bu film ayrıca Ayhan Işık’ın da son oynadığı film olmuştu. Bir de vefatından önce rol aldığı filmlerden de Eğreti Gelin filminde oynadığı Talat rolünü çok beğenmiştim. Defalarca duayen sanatçılarla kamera karşısına geçmiş olsa da ara sıra verdiği röportajlarla sansasyon yaratmıştır. Her şeye rağmen kaliteli oyunculuğuyla gönüllerde taht kurmayı becermiştir. Bence Hollywood yıldızlarıyla film çekebilme şansını kaçırmamış olsaymış çok daha farklı yerlerde olacakmış. Akciğer kanserine yenik düşen sanatçımızı rahmetle anıyoruz.