Yerel seçimler öncesi eski ortaklar arasında kavga iyiden iyiye alevleniyor. Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri sonrasında Millet İttifakı’nda iplerin kopmasıyla birlikte CHP ve İYİ Parti’de eski defterlerde açılmaya başlandı.

Sözcü TV’de yerel seçimlere yönelik ittifakın ele alındığı programda CHP’li Gaye Usluer, 2019’da Balıkesir’in kaybedilmesinin faturasını İYİ Parti’ye çıkardı.

KEMAL BEY YÜZDE 60’LA KAZANIYORDU!

CHP’li Usluer’in suçlamalarına karşılık veren İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, 2019’daki yerel seçimde Balıkesir’in kaybedilmesini CHP teşkilatlarının çalışmamasına bağlarken, son Cumhurbaşkanlığı seçimine de atıfta bularak “Ona bakarsanız Kemal Bey de seçimlerden önce yüzde 60 kazanıyordu sizin anketlerinize göre” dedi.

Millet İttifakı kaybedilen Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimleri sonrası çatışmalar daha da şiddetlendi. Sözcü TV’de programa katılan CHP eski Milletvekili Gaye Usluer ile İYİ Parti Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, karşılıklı suçlamalarla başarısızlığın faturasını birbirlerine kesti.

“BALIKESİR İYİ PARTİ’YE VERİLİNCE KAYBEDİLDİ”

 2019 yılındaki yerel seçimler üzerinden İYİ Parti’yi hedef alan CHP’li Gaye Usluer, “Elbette ki ittifaklar karşılıklık fedakarlıklar yapılarak oluşturulmuştur. Ancak bunun sonuncunda örneğin Balıkesir ili, sayın Turhan Çömez’in de milletvekili olduğu il yapılan anketlerde CHP adayı tarafından alınabiliyor görülürken ittifak nedeniyle İYİ Parti’ye verilmiştir ve Balıkesir kaybedilmiştir. Esasında hep o kazanılan 11 büyükşehri konuşuyoruz ama kaybedilen şehirler de ittifakların sonucudur. Bunları da belki tartışmak gerekir” dedi.

HANİ KEMAL BEY YÜZDE 60’LA KAZANIYORDU

2019 yılındaki yerel seçimlerde Balıkesir’in kaybedilmesini CHP teşkilatlarının çalışmamasına bağlayan İYİ Parti Milletvekili Turhan Çömez, “Haksız ithamda bulunuyorsunuz. Söyledikleriniz doğru değil Balıkesir özelinde. Ben şimdi kalkar “CHP teşkilatları çalışmadı” desem polemik büyür. Söyledikleriniz yanlış” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinden CHP’li Gaye Usluer’e yüklenen Çömez, “Ona bakarsanız Kemal Bey de seçimlerden önce yüzde 60 kazanıyordu sizin anketlerinize göre” dedi.