Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından yem bitkisi silajlık sorgum sudan otu yetiştiriciliği projesinde Balıkesir’de 16 ilçede 4 bin dekan alanda, 295 üretici tarafından sorgum sudan otu yetiştirildi.

 Yüksek veriminin yanı sıra diğer kaba yem bitkilerine göre daha ucuz olan sorgum otu, hayvancılıktaki girdi maliyetlerini düşürüyor. Üreticiyi desteklemek adına Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından dağıtılan 12 bin kilogram tohumdan elde edilen ürünlerin hasadına katılan İl Müdürü Erkan Alkan, sorgum otunun Balıkesir hayvancılığına önemli katkıları olacağını ifade etti. Alkan, “ Müdürlüğümüzce yürütülen Yem Bitkisi Silajlık Sorgum Sudan Otu Yetiştiriciliği Projesi kapsamında, 16 ilçemizde dağıtımı yapılan 12 bin kilogram kilogram sorgum otu tohumu, 4 bin dekar alana 295 üreticimiz tarafından ekilmiş ve gerçekleştirilen hasatlarda yüksek verimler alınmıştır. Sorgum üretiminin yapıldığı parsellerde yapılan kontrollerde, sulama ve gübreleme maliyetlerinin minimum seviyede olduğu, birim alandan yüksek miktarda verim alındığı görülmüştür” dedi.

MISIR VE YONCAYA GÖRE DAHA UCUZ

Hayvancılıkta en temel girdi olan yem maliyetlerini de düşürmek olduğunu ifade eden Tarım ve Orman İl Müdürü Erkan Alkan, ekonomik yönden katkıları hakkında üreticilerle ve teknik personellerle bilgi alışverişinde bulunuldu. Alkan; sorgum üretiminin mısır ve yonca gibi diğer yem bitkilerine göre daha az su tüketimi, kuraklığa dayanıklı olması, protein içeriğinin yüksek olması, hayvanların daha dengeli ve daha ucuz maliyetle kaba yem ihtiyacının karşılanmasında önemli olduğuna değindi. Yapılan programa Alkan’ın yanı sıra Çayır Mera, ve Yem Bitkileri Şube Müdürü Kutfettin Deper, Karesi İlçe Tarım Müdürü Resul Bütün ve teknik personeller katıldı.