Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kaliteyi uygun fiyatla buluşturduğu Balbucks, hizmete açıldıktan kısa bir sürede içinde her yaştan vatandaşın gözde mekanı haline geldi.

İsminin Starbucks’ı andırmasıyla sosyal medyada gündem konusu olan Balbucks, sadece ismiyle değil dünyaca ünlü kahve markalarının ürün ve hizmet kalitesiyle yarışacak düzeyde piyasaya giriş yaptı. Gençler, zincir kahve markalarının ürünlerinin neredeyse yüzde 50 daha uygun fiyat politikasıyla öne çıkan Balbucks’ta uzun kuyruklar oluştu. Projenin mimarlarından Balbucks Genel Müdürü İbrahim Yurtoğlu, Balbucks’ın yol haritasını Ümit Ulus’a anlattı.  Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin gençlerin daha uygun fiyatlarda kaliteli ürün ve hizmet alması için kurduğu Balbucks adlı kafe kısa sürede her yaştan vatandaşın gözde mekânı haline geldi. Dünyaca ünlü kahve markalarının ürünlerine göre yüzde 50 daha ucuz fiyat politikası güden Balbucks, geniş ürün yelpazesi ve hizmet kalitesiyle öne çıkıyor. Balıkesir’de ilçelerde de şubeleşme yoluna gitmeye hazırlanan Balbucks’ın kurulma aşamasında bu yana süreci yöneten Genel Müdür İbrahim Yurtoğlu, Balbucks’ın kurulma amacını ve önümüzdeki dönemde yapacakları çalışmalar hakkında SEMBOL Medya’dan Ümit Ulus’a açıklamalarda bulundu.

“BALBUCKS BİR SOSYAL BELEDİYECİLİK PROJESİDİR”

Balbucks’ı sosyal belediyecilik hizmeti olarak hayata geçirdiklerini ifade eden Genel Müdür İbrahim Yurtoğlu, kaliteli ürün ve hizmeti uygun fiyatlarla halka ulaştırmayı amaçladıklarını vurguladı. Önümüzdeki günlerde şubeleşme yolunda adımlarda atacaklarını kaydeden Yurtoğlu, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işletmesi, anonim şirketiyiz. Yeni bir şirketiz, yavaş yavaş büyüyeceğiz. Buradan sonraki hedefimiz Gönen’de bir şube açmak olacak. Ondan sonra başkanımızın vizyonu doğrultusunda yeni şubeler açacağız. Biz burada sosyal belediyecilik yapıyoruz. Biz vatandaşlarımıza temiz, hijyenik, iyi ürünleri, hesaplı bir şekilde ürünlerimizi sunacağız. Açıldıktan sonra gündem olduk, herkes Starbuck’s üzerinden bizi konuştu. Evet örneğiniz Starbuck’s, yeniden Amerika’yı keşfetmeye gerek yok. Esas hedefimiz insanlara kaliteli ucuz hizmet vermek. Anne babaların evlatlara verdiği harçlıklarla zorlanmadan buradan yararlanmasını sağlamak istiyoruz. Onlara daha fazla destek olmak istiyoruz” dedi.

“YOĞUN BİR TALEPLE KARŞILAŞTIK”

Hizmete açılalı kısa bir süre geçmesine rağmen halkın büyük bir teveccühüyle karşılaştıklarını belirten Balbucks Genel Müdürü İbrahim Yurtoğlu, “ Pazartesi günü açıldık, çok daha yeniyiz. İnanılmaz bir yoğunluk ve talep var. Çok iyi geri dönüşler aldık. Şimdiye kadar kötü bir eleştiri almadık. İnsanlar buradan çok memnunlar. Bizler yeni emeklemeye çalışıyoruz, ilerleyen günlerde daha güzel hizmetler var. Dünya kahvelerimiz var, sıcak- soğuk içeceklerimiz var. Sandviçlerimiz var, tatlılarımız var, tostlarımız var. Aslında çok daha çeşitli çalışabiliriz ancak bizim genel konseptimiz kahve olduğu için menüyü çok doldurmak istemiyoruz. Kahvenin yanında gidebilecek fresh, hafif, lezzetli ürünler veriyoruz. Gençlerin burada uzun zaman oturup keyifli zaman geçirebileceği mekan yaptık” dedi.  

“BAŞKANIMIZ ÖZELLİKLE UYGUN FİYAT POLİTAKASINI İSTİYOR”

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz’ın, Balbucks projesine büyük önem verdiğini ifade eden Yurtoğlu, “Başkanımız Yücel Yılmaz özellikle burada uygun fiyat politikasını istiyor. Her kesimden insana açığız. Biz burayı genç konsept olarak planladık ancak her yaştan insan geliyor. Fiyat politikamız burayı cazip hale getiriyor” dedi

ÜRÜNLERİMİZİ HEK GIDA’DAN ALIYORUZ

Ürünleri Balıkesir’deki firma ve esnaflardan temin etmeye gayret ettiklerini dile getiren Balbucks Genel Müdürü İbrahim Yurtoğlu, “ Tarihi Zağnos Paşa Cami’nin arkasındayız, manzaramız çok güzel. Mekanımız ferah. Bunlar bizim için büyük avantaj. Balıkesir merkezde yeni yerlerde açmayı planlıyoruz ama bunlar bir süreç. İstihdam sağlıyoruz. Şu anda burada 17 kişi çalışıyor. Ancak ekibimizi genişleteceğiz. Sabah 08.00’de açıyoruz, vatandaşın ayağını da kesmek istemiyoruz. Aslında 00.00 gibi kapatmayı planlıyorduk ama biraz daha geç kapatıyoruz talebe göre. Ürünleri HEK gıdadan alıyoruz. Onların ürünleri de çok kaliteli. Balıkesir firması. Onlara da destek alıyoruz. Balıkesir esnafından çalışmaya gayret ediyoruz. Biz büyük bir aile almayı planlıyoruz. Lokasyon olarak nerelerde çalışacağız onları düşünüyoruz” dedi.

SIRA BALIKESİR’İN DİĞER ÜRÜNLERİNİ TÜRKİYE’YE TANITMAK VAR

Balbucks markasını kurumsal bir şirket haline getirmeyi planladıklarını kayden Yurtoğlu, “Yücel başkanımızın projesi bu. Bize her konuda destek oluyor. İnanılmaz destek veriyor. Bu bizim için büyük bir şans. Başkanın çalışma arkadaşıysanız işe 1-0 önde başlıyorsunuz. Eğer dostuysanız 5-0 önde başlıyorsunuz. O inanılmaz çalışıyor. O böyle çalışırken bizim çalışmamamız gibi bir durum yok. Bu işe gönlümüzü koyduk. Daha fazla çalışıyoruz. Bizi sadece kahve olarak düşünmeyin biz Balıkesir’in ünlü ürünlerini de Türkiye’ye tanıtacağız. Bizim peynirimiz var, ürünlerimiz var. Kahvaltımız var. Birçok hedefimiz var. Balıkesir’i güzel tanıtacağız. Afyon kaymağını tüm Türkiye biliyor ama Balıkesir kaymağını kimse bilmiyor. Bizim kaymağımız daha iyi. Bunu Türkiye’ye tanıtacağız”