CHP’de kongre takviminin açıklanmasının ardından Altıeylül ve Karesi’de hareketli günler yaşanıyor.

30 Temmuz tarihine kadar mahalle delegelerini seçecek CHP Altıeylül ve Karesi’de ağustos ayında yapılacak kongrelerin bol adaylı geçmesi bekleniyor. CHP Altıeylül İlçe Başkanı Hakan Şehirli’nin 2024 yılındaki yerel seçimde Altıeylül belediye başkan adaylığı için görevi bırakacağının açıklamasının ardından üç ismin Altıeylül ilçe başkanlığı için çalışma yürüttüğü öğrenilirken, ilk adım genç isim Sinan Ayan’dan geldi. Karesi’de de en az iki adaylı kongre beklentisi oluşurken mevcut başkan Mahmut Arıcan, kongredeki yönetim listesinin yüzde 50’sini yeni isimlerden oluşturacağını belirtti.  Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekili seçimleri sonuçlarından hayal kırıklığına uğrayan Cumhuriyet Halk Partisi’nde değişim vurgusuyla kongre takvimi açıklandı. CHP Altıeylül ve Karesi İlçe Başkanlıkları 3-30 Temmuz tarihleri arasında mahalle delege seçim sürecinin startını verirken, ilçe başkan adayları da ortaya çıkmaya başladı.  2024 yerel seçimlerinde partisinden Altıeylül Belediye Başkan Adayı olmak için Ağustos ayında gerçekleştirilecek kongrede aday olmayan İlçe Başkanı Hakan Şehirli sonrasında üç ismin ilçe başkanlığı için kolları sıvadığı öğrenildi.

ALTIEYLÜL’DE İLK ADAY SİNAN AYAN

CHP Karesi Gençlik Kolları Başkanlığı yapan Sinan Ayan, Altıeylül İlçe Başkanlığına aday olan ilk isim olurken, kongre sürecine kadar bu sayının üçe çıkması bekleniyor. CHP Altıeylül İlçe Başkanlığı’na adaylığını açıklayan ilk isim olan Sinan Ayan, yaptığı açıklamada “ Ülkemiz ne yazık ki uzun süredir karanlık bulutların hakim olduğu, ekonomik buhranın yaşandığı günlerden geçmektedir. Bizler bu yaşam koşullarının zorlaştığı dönemde, geleceği çalınanlar olarak, geleceğimizi çalanlara karşı mücadele etmek amacıyla yola bir yola çıktık. Bu yolun engellerle ve engellemelerle dolu olduğunun farkında olanlardanız. Ancak hiç bir şey yapamamanın zaten kaybetmek olduğunun bilincinde olarak, biz ve bizim gibi milyonlüarca insanın geleceğini kazanmak için bu yola gövdemizi koymaya and içtik” dedi.

ARICAN YÖNETİMİNİN YÜZDE 50’SİNİYENİ İSİMLERDEN OLUŞTURACAK

CHP’de kongre sürecinin hızlı geçeceği ilçelerden biri de Karesi olacak. Dilek Yalçın’ın milletvekili aday adaylığı için ilçe başkanlığından istifa etmesinin ardından görevi devralan CHP Karesi İlçe Başkanı Mahmut Arıcan, yeni dönemde seçimle başkanlık koltuğuna oturmayı planlıyor. CHP Genel Merkezi’nin ‘değişim’ mesajı doğrultusunda yönetimin yarısını yeni isimlerden oluşturmanın hesaplarını yapan Arıcan, “Karesi İlçe Örgütümüzde kongre süreci başladı. 9 Temmuz itibariyle başlayan mahalle delege seçimlerimiz 30 Temmuz’da sona edecek. Karesi İlçe Başkanlığı olarak 68 mahalleden 400 ilçe delegesi seçimi yapacağız. Ağustos ayında da yeni yönetimi seçmek için mahalle delegelerimiz sandık başına gidecek. Biz Dilek Yalçın başkanımızın yönetiminde 5 yıldır görev aldık. Bu süreçte yorulan, kenara çekilmek isteyen arkadaşlarımız oldu. Yeni dönem için mevcut yönetimin yüzde 50’sini yeni isimlerden oluşturacağız” dedi.