Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin kısa bir süre önce hizmete açtığı Balbucks kafe iktidarla muhalefeti karşı karşıya getirdi. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı’nın Balbucks’ı rant projesi olarak açıklamasının ardından bu kez AK Parti Balıkesir Büyükşehir Belediye Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin eleştirilere karşılık verdi.

Muhalefetin vatandaşın lehine hizmetleri engelleme ve karalama konusunda öne çıktığını belirten Mehmet Birol Şahin, bunun son örneğinin Balbucks adlı kafenin açılışı sonrasında yaşandığını belirtti. Serkan Sarı’nın Balbucks’ın ismiyle ilgili eleştirisine karşılık veren Şahin, “ Bu kafelerin bölgedeki çay ocakları ve diğer kafeteryalarla rekabet oluşturması söz konusu değil. Sayın milletvekili BalBucks kafelerin önünde konuşmadan önce içine gidip görseydi, civardaki çay ocağı ve diğer kafeteryalar ile farkını görür ve aynı zamanda “Cafella” isimli bir kafeteryası olan bir şahıs olarak BalBucks kalitesine teşekkür eder, kendi kafesini de BalBucks kalitesine yükseltmeye çabalardı. Bu arada “BalBucks” ismini “Yabancı Hayranlığı” diye eleştiren Serkan Sarı’nın kendi-eşi’nin Kafesinin adının “Cafella” olmasına ne demeli? Kendin niye Türkçe isim koymadın Serkan Efendi, çocukluğunda sevdiğin çikolata markası “Çokella” veya “Alpella” dan mı esinlendin, sana o firmalar dava açtı mı?    

SERKAN SARI’NIN SİYASETİ YALAN ÜZERİNE

Serkan Sarı’nın yalan algı üzerine siyaset inşa ettiğini kaydeden Şahin, “Serkan Sarı İl Başkanlığı döneminde yaptığı her açıklama yalan algı çalışmasından ibaretti. Her açıklaması kısa zaman içinde gerçek olmadığı ortaya çıkmıştı. Aynı tarzına devam ediyor.  Sayın Milletvekili Sarı daha önce aynı meydanda “Paşa Camiyi Satıyorlar” diye başladı, sonra, meydan düzenlememiz devam ederken “Projeleri bile yok, kafalarına göre takılıyorlar” dedi,  bir süre sonra “Böyle, bu fiyata tuvalet mi olur” açıklaması yaptı hatırlarsanız. Bütün bu açıklamalar yalan algı çalışması olduğu ortaya çıkıp da hemşerilerimizin, meydan düzenlemesinden memnuniyeti, eski izbe tuvaletlerin beş yıldızlı otelde göremeyeceğiniz kalitede üstelik ücretsiz tertemiz işletilmesi karşısında yüzü kızarıp özür dileyeceğine şimdi de BalBucks Kafe üzerinden yine aynı tarzda yalan algı çalışması yapmış. Ancak BalBucks Kafe’nin önünde konuşurken dönüp arkasına baksa hemşerilerimizin adeta BalBucks kuyruğunda memnuiyetlerini görebilirdi. 

CHP’Lİ İSTANBUL BB’NİN DE

BELBURGER’İ VAR

CHP’li belediyelerinde kafe ve işletmelerinin bulunduğunu belirten AK Parti Grup Sözcüsü Av. Mehmet Birol Şahin, Serkan Sarı’nın aynı tarz açıklamaları bu kafelerin önünde yapmaya davet etti. Şahin, “ BalBucks benzeri Kafeteryalar Türkiye’nin ve Balıkesir’in hemen hemen bütün belediyelerinde var. Belediyelerin bu tip İşletmeleri yapmasının amacı şehirde kaliteli, hesaplı sunum yapmak ve şehirdeki iletme standardını yükseltmeye vesile olmaktır, rekabet değil. İyi Partili Susurluk Belediyesi’nin AyranEvi ve Dinlenme Tesisi var. CHP’li Ayvalık Belediyesi’nin CHP’li Bandırma Belediyesi’nin, CHP’li Edremit ve Burhaniye Belediyelerinin Kafetaryaları ve Otelleri var. CHP’li Belediye bir kafe açtığında, bir işletme açtığında “isabetli yatırım çok güzel oldu” bunun yanında Büyükşehir Belediyesi sırf AK Partili olduğu için “Rantiyecilik yapıyor, Esnafın ekmeğiyle oynuyor” derseniz ikili konuşmuş olursunuz. CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hemen ilçelerinde açtığı BurgerKing markasının benzeri BelBurger işletmeleri yıllardır var. Bu muhalifler İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkında BurgerKing’i taklit ediyor tarzında tek eleştirileri oldu mu? CHP’li Belediye olunca tek kelime etmeyenler Ak Partili Balıkesir Büyükşehir Belediyesi hakkında karalama sırasına giriyorlar.

“SARI’YI HESABINI ÖDEMEK ŞARTIYLA

BALBUCKS’A DAVET EDİYORUM

CHP’li belediyeleri üzerinden Serkan Sarı’yı hedef alan Şahin, “Serkan Sarı bey CHP’li Belediyelerin işletimlerine bu güne kadar tek laf etmemesinin sebebi oralarda bedava yiyip için eğlenmesi midir? BalBaucks ile ilgili bu şekilde açıklama yapmasının sebebi CHP Belediyelerinin işletmelerinde hesap ödememe alışkanlıklarına devam edebilmek için mi? Balıkesir Büyükşehir Belediyesinin işletmelerinde büyükşehir belediye başkanımız Yücel Yılmaz başta olmak üzere herkes hesabını yediğinin içtiğinin parasını öder ödemeye de devam eder Serkan Sarı beyefendi eğer ücretsiz kahve içeceğini düşünüyorsa böyle yaparak bu mümkün değil. Ama daha kaliteli daha ucuz kahveyi daha nezih bir ortamda içmek isterse Büyükşehir Belediyesi’nin kafeleri kendisine her zaman açık. Her seçimde hezimete uğramayı alışkanlık haline getiren CHP hatırlarsanız Mayıs2023 seçimleri öncesi İktidar oluyorlar, darağaçları kurup hesap soruyorlar, kimi Bakan oluyor kimi Cumhurbaşkanı, kimi onun yardımcısı oluyordu. Hatırlarsanız Balıkesir’de CHP 5 Milletvekili garanti hatta 6 tane çıkarıyorlardı. Sonuç 3 milletvekilliğinden 2’ye düştüler… Bakan olacağım diye dolaşan eski milletvekili “Balıkesir’de kazanamam beni İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı yapın” diye kampanyaya başladı. İki ay önce seçim hezimeti yaşadıklarını iki dublede unutanlar şimdi “Büyükşehir Bizim Olacak” naralarını atmaya başladı. Mayıs, Haziran Mart fark etmez her seçim sizin için yeni bir Hezimet olmaya devam edecek” dedi.