Ekrem Başkan; bayram sabahı sen camiye gelmeden önce senin adına “Makam seccadeleri” seriliyor, görevliler nöbet tutuyor. Allah’ın huzurunda protokol olur mu? Sen ki tarikat ehli adamsın. İskenderpaşa Cemaati bu işe ne der?

Zağnos Paşa Camii cemaati, bayram sabahı bu olayı konuştu. AK Parti İl Başkanı Ekrem Başaran ve yardımcısı Vahdettin Çiftçi, namaza gelmeden önce bir görevli caminin orta bölümüne bir kaç tane seccade yayıp alanı ayırdı.

Sabah namazı vaktiyle birlikte camiye gelmeye başlayan cemaat, nöbet tutan görevli tarafından seccade yayılan bölgeye oturtulmadı. Hatta yanlışlıkla Başaran’ın seccadesine oturan 85 yaşındaki bir amca “Protokol kuralını” anlayamadığı için kaldırıldı.

Bir süre sonra camiye teşrif eden Başkan Başaran ve yardımcısı Çiftçi, kendileri için ayrılan özel bölümde huşu içinde namazlarını eda etti. Bayram sabahı yaşanan bu kepazeliğin, Cuma namazlarında da yaşandığı iddia ediliyor.

Levent Uysal’a ait YENİGÜN, konuyu “Sizden gelenler” bölümünde yayınlayınca Başaran ve yardımcısının cami protokolü halktan büyük tepki gördü