Yaz tatilinde tatil beldeleri büyük bir göçe uğruyor. Bunu fırsat bilen bazı esnaflar fiyatları fahiş zam yapıyor. Son örnek Cunda Adası’ndan geldi.

Yaz tatilini değerlendirmek isteyen vatandaşlar Cunda, Fethiye, Kalkan, Kaş, Ölüdeniz, Bodrum, Gümüşlük, Akyaka, Didim, Kuşadası, Foça, Datça, Dalaman, Dalyan, Bozcaada, Gökçeada, Faralya, Selimiye, Kocayayla, Gökova, Ortakent, Marmaris, Alanya, Ayvalık, Çeşme gibi yerleri tercih etti.

Bu durum esnafın da iştahını kabarttı. Bazı esnaflar yaptıkları fahiş zamlarla gündeme geldi. Sosyal medyada Cunda’da yaşadığı bir olayı anlatan vatandaş şunları kaydetti: “Cunda adasında bayram süresince, akşam yemeği için meyhanelere gidecekleri kötü bir süpriz bekliyor. Ada Esnafı fiyatlara %60-70 oranında zam yaptı. 1 gün önce 3500 tl olan hesap dün 5200 tl geldi. İtirazlar sonucu 4000tl ödedik. Bu fırsatçılığı sadece Türkiye’de görürsünüz. 4 gün boyunca 5 kişi farklı mekanlarda benzer yemekleri yedik. Ortalama 3200-3500 hesap geldi. Dün 5200tl hesap geldi. Adaya ilk kez gelenler suratı asılarak hesabı ödedi. Bizim gibi önceden gelenler hesaba hep itiraz etti. Şef garson gelip itiraf ederek orta yolu bulmaya çalıştı”