Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamu kurumlarına ‘tasarruf’ genelgesi göndermesiyle Balıkesir’de başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere birçok kamu kurum ve kuruluşu tasarruf tedbirleri alacak.

Genelgeyle birlikte kamu kurumlarının arsa, arazi alımları durdurulurken, yeni inşaatlara başlamayacak. Gelir sağlamak adına bu zamana kadar birçok yerden arsa alım satımı gerçekleştiren Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki dönemde tasarruf tedbirleri kapsamında yeni arsa ve arazi alımı yapamayacak. 

BİRÇOK KALEMDE TASARRUF HEDEFLENİYOR

Öte yandan acil durumların haricinde yeni araç ve ekipman alımlarının da durdurulurken genelgede taşınmaz edinimi, kiralama, resmi taşıt edinimi ve kullanımı, haberleşme giderleri, personel görevlendirmeleri, basın ve yayın giderleri, kırtasiye ve demirbaş alımları gibi giderlerin tasarruf kurallarına uygun gerçekleştirilecek. Ayrıca kamu kurumlarının, temsil, tören, ağırlama, tanıtım ve personel giderleri, enerji ve su alımları, personel servisi hizmetine ilişkin giderler ve diğer hususlarda genelgede belirlenen kurallara uymakla yükümlü olduğu kaydedildi.

KAMU HARCAMALARI DA  RASYONELLEŞİYOR

İdarelerin, genelgenin düzenlediği konularda bünyelerinde gerçekleştirdikleri iş ve işlemlerle elde ettikleri tasarrufları, izleyen dönemde tasarruf imkanı olan alanları bakanlıklar ve diğer idareler aracılığıyla 28 Temmuz’a kadar Hazine ve Maliye Bakanlığına resmi yazıyla bildirmeleri istendi. Bakan Şimşek, kamu kurum ve kuruluşlara gönderdiği genelgeyi Twitter hesabından paylaşarak, “Kamu harcamalarını da rasyonelleştireceğiz” dedi.