Balıkesir CHP İl Başkanı Serkan Sarı, Kaz Dağları hakkında açıklamada bulundu. Kaz Dağlarına akın eden piknikçilerin çöplerini arkalarında bırakmasına değinen Sarı, ortaya çıkan manzaraya “Ülkeye ihanettir” şeklinde yorumladı.

Havaların ısınmasıyla beraber Türkiye’nin en önemli alanlarından biri olan Kaz Dağları’na piknikçiler akın etmeye başladı. Balıkesir’in Edremit, Havran ve Çanakkale’nin Yenice, Bayramiç ilçeleri sınırlarında bulunan Kaz Dağları’na pikniğe gelen vatandaşların geride bıraktıkları çöp ve pislikler doğanın kirlenmesine sebep oldu. Bölgede gerekli makamların önlem almadığına dikkat çeken CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, geride bırakılan her pisliğin vatana ihanet olduğunu vurguladı.

“KAZ DAĞLARI BİZE TORUNLARIMIZIN EMANETİ”

Kaz Dağları’nın gelecek nesillerin emaneti olduğuna dikkat çeken CHP İl Başkanı Sarı, “Balıkesir ve Türkiye’nin nadide güzelliklerinden olan Kaz Dağlarımız, temizlenmeye ve temiz tutulmaya ihtiyacı var. Havaların ısınmasıyla bölgeye akın eden piknikçiler ne yazık ki bölgede çöplerini bırakıyor ve doğayı kirletiyor. Bu görüntü Kaz Dağları’nda gerekli denetimin yapılmadığının bir göstergesidir. Gerek büyükşehir belediyesi gerekse Balıkesir Orman Bölge Müdürlüğü denetimlerini arttırmalı. Kimse unutmamalı ki bu alanlar bizlere torunlarımızın emaneti. Emanete hıyanet etmek ne dinimizde ne de kültürümüzde yeri olmayan bir davranış” dedi.

“ARKADA BIRAKTIĞINIZ HER PİSLİK VATANA İHANETTİR”

Doğayı kirletmenin vatana ihanet olduğunu vurgulayan Sarı, “Sorumsuz, kendini bilmez kimseler oraya gidip çöp atamaz. Lütfen, gittiğimiz yere çöplerimizi bırakmayalım. O güzel doğaya gidip stres atabiliyoruz. Ama bu şekilde çöpleri arkamızda bırakırsak tekrar gideceğimiz bir yeşil alan kalmayacak. Arkada bıraktığınız her pislik bu ülkeye ihanettir, en etkili çözümü ise caydırıcı cezalar. Bilinçli vatandaşlarımızın buna göz yummaması ve çöpünü beraberinde götürmeyen piknikçileri uyarmalıdır. Kaz Dağlarına altın, siyanür derken yeterince zarar verildi. Bu işin sonunda yine insanlık zararlı çıkacak. Doğamıza ve çevremize kesinlikle sahip çıkmalıyız” şeklinde konuştu.