“Yeni normal düzende “maske, mesafe, temizlik” kurallarını ihmal etmeyelim.”diyorlar. Peki kaç kişi uyuyor bu üç tanecik basit kurallara? Yaz aylarında olduğumuzdan dolayı insanlar evlere sığamıyor. Bu sıcak havalarda kendilerini tatil beldelerine atmak istiyorlar. Evet, eskiden bu şekilde güzel güzel tatilimizi yapardık. Ama şimdi olduğumuz dönem ile eskisi arasında uçurumlar kadar fark var.

Tatil yapmayın demiyorum. En basitinde şu üç kurala uyulsa sadece… Belki bu virüsü atlatmak o zaman daha kolay olacak. Bakıyorum sosyal medyada kimsede maske yok, mesafe yok, dip dibe eğlence yapıyorlar. Hastanede nefes zorluğu çeken insanların halinden hiç mi anlamaz bu insanlar? İlla ki kendilerinin veya bir yakınlarının mı başına gelmesi gerek?

2020 yılına girdik gireli doğru düzgün yaşayamadık hayatı. Virüs sağolsun her şeyimizi, en başında özgürlüğümüzü elimizden aldı götürdü. Geriye vermesi için tek olması gereken şey virüsün bir an önce bitip gitmesi. Ki eminim herkes farkında bunun bizlerin elinde olduğunun. Aşı elbette ki bulunur. Fakat bunun ne zaman olacağı hala belli değil. O zamana kadar kim bilir daha kaç kişiye bulaşacak bu virüs. Unutmayın belki de sadece taşıyıcısınız. Yani sizin yüzünüzden birilerinin son nefesini vermesine göz yummayın…