Balıkesir’in sorunlarının Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında gündeme getirmesi için Balıkesirlilerin oylarıyla Ankara’ya gönderilen DEVA Partisi’nin ithal milletvekili Burak Dalgın, seçildiği günden bu yana performansıyla hayal kırıklığı yarattı.

Seçimden önce Havard mezunu, milyar dolarlık fonları yönetiyor diye pazarlanıp şirin gösterilen Burak Dalgın, mazbatayı aldıktan sonra lugatından Balıkesir ismini sildi. Dalgın’ın son olarak Twitter’in isim değişikliğinin sosyal medya anketiyle takipçilerine sorması kendisine oy veren seçmenleri çileden çıkarttı.  DEVA Partisi’nden 28.Dönem milletvekiliği seçiminde kontenjanla CHP listesinden milletvekilli olan Burak Dalgın, seçildiği günden bu yana ortaya koyduğu performansla hayal kırıklığı yarattı. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yemin ettikten Balıkesir’le bağını kopartan, kentin sorunları ve talepleri yerine sosyal medya fenomeni gibi paylaşımlar gerçekleştiren Dalgın, son olarak Twitter’in isminin ‘X’ olarak değiştirmesiyle ilgili yaptığı anket paylaşımı Balıkesirli seçmenleri çileden çıkarttı. Balıkesir’in sorunları için Ankara’ya taşıdıkları Burak Dalgın’ın, seçildiği şehre karşı sorumlulukları yerine getirmek yerine popüler konulara eğilmesine anlam veremediklerini vatandaşlar, “Balıkesir’in birçok sorununun meclis çatısı altında dile getirilmeyi beklerken Sayın vekilin başka işi mi yok Twitter’in isminin değişikliğiyle ilgili anket paylaşıyor” yorumunda bulundu.

PARTİ CAN ÇEKİŞİYOR DALGIN YOK!

DEVA Partisi Kurucu İl Başkanı Kemal Aydemir’in milletvekili aday listesinde yer almamasından dolayı Balıkesir teşkilatlarında oluşan sıkıntıya Burak Dalgın’ın kısa süreli vekillik performansı da eklenince partide büyük yaralar açtı. Seçimden önce partililere ‘Seçilirsem Balıkesir’le bağımı kopartmayacağım, belli aralıklarla buraya geleceğim’ sözünü veren Dalgın, mazbatayı aldıktan sonra Balıkesir’in yolunu unutması DEVA Partisi teşkilatlarında umutsuzluğa neden oldu. Dalgın, eski il başkanı Kemal Aydemir ve yönetim kurulu üyelerinin istifasıyla zayıflayan ve seçimden sonra parti yönetiminde oluşan boşluğa rağmen teşkilatlarla da irtibatını kopartması, halihazırda partide yola devam eden isimleri de siyasetten soğuttu.