EKSPRES, “Bu Hayat Mister’e Güzel” dedi, DEVA Partisi Milletvekili Burak Dalgın, apar topar haftalardır yolunu unuttuğu Balıkesir’e geldi.

Balıkesir’le ilgili ne Meclis’te ne de sosyal medyada tek bir kelam eden, sosyal medya hesabından Elon Musk’un Twitter’ının adını X’e çevirmesi anketiyle günü geçiren DEVA Partisi Milletvekili Burak Dalgın, Ekspres’in haberi sonrası adeta günah çıkarttı. Basın toplantısında Balıkesir’le ilgili konulara ağırlık veren Dalgın, Balıkesir’deki kira fiyatlarının yüksekliğinden dem vurup, Dursunbey yolu için önerge vereceğini, Balıkesir için önem arz eden konu ve sektörlere dair çalışmalar yapacağını kaydetti.

“KABUL EDEMİYORUM”

Kişi başı gelirin yeterli olmadığını ifade eden Dalgın, “Balıkesir’le ilgili üzüldüğüm bir durum var. Balıkesir’de kişi başı gelir 8 bin dolar. Balıkesir’in refah seviyesinin geride olmasını kabul edemiyorum. Kalkınma seviyesinde hani yüksekteydi? Türkiye’de Balıkesir’i Türkiye ortalamasının üzerinde görürüz ancak ihracatta görüyoruz kalkınmada da orta seviyelerde. Teknoloji Bölgeleri ile gelişmeye çalışıyorlar bu iyi. Ayrıca biz OSB’ler hem de teknolojik OSB’lerin yapılması önemli.