CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, Merkez Yönetim Kurulu’nun aldığı ilçe ve il kongre takvimi hakkında bilgi verdi. 3 Temmuz tarihine kadar ilçe delegelerini belirledikten sonra 5 Ağustos’ta ilçe kongrelerinin startını vereceklerini kaydeden Erden Köybaşı, 16 Eylül tarihinden itibaren de il kongrelerinin başlayacağını belirtti. Erden, “Mevcut ilçe ve il yönetimleri 4 yıldır aralıksız görevdeler. Bu 4 yılda çok ağır 2 seçim geçirildi. Bu zorlu süreçte yıpranan yönetimlerin yenilenmesi gerekir. Delegelerden, yönetimlere kadar yenilenme partiye taze kan getirecektir.”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Merkez Yönetim Kurulu il ve ilçe kongre takvimi belli oldu.  Kongre takviminin 6 Haziran tarihi itibariyle başlayıp 15 Ekim’de il kongrelerinin tamamlanmasıyla sona ereceğini dile getiren CHP İl Başkanı Erden Köybaşı, sonrasında da büyük kurultay takviminin açıklanacağını belirtti. Kongrelerin partinin yenilenmesi adına önemli olduğunu ifade eden Köybaşı, “6 Haziran tarihi itibariyle kongre takviminin açıklanmasıyla başlayacak kongre takvimimiz, 15 Ekim’de il kongrelerinin tamamlanmasıyla son bulacak. İl kongreleri sonrasında büyük kurultay delegelerinin de belirlenmesiyle büyük kurultay takvimi belli olacak. Üyeliklerin güncellenmesi, adreslerin tespiti, muhtarlık esasına göre üye çizilgelerinin alınması gibi süreçlerin ardından 15 Haziran’da güncel üye listeleri askıya çıkartılacak. 21 Haziran günü askıdan inecek, 23 Haziran’da karara bağlanacak. 3 Temmuz’ta ilçe kongreleri için delege seçimlerine başlanacak. 30 Temmuz’a kadar ilçe delegeleri seçimi bitecek. 5 Ağustos’ta ilçe kongrelerimiz başlatacağız. 10 Eylül’de ilçe kongreleri bitecek. 16 Eylül’de il kongreleri başlıyor. 15 Ekim tarihinde de il kongresi tamamlandıktan sonra Büyük Kurultay, MYK’nın belirlediği bir tarihte yapılacak. Bu kongrelerle örgütlerimiz yenilenmiş olacak.  Mevcut ilçe ve il yönetimleri 4 yıldır aralıksız görevdeler. Bu 4 yılda çok ağır 2 seçim geçirildi. Bu zorlu süreçte yıpranan yönetimlerin yenilenmesi gerekir.  Delegelerden, yönetimlere kadar yenilenme partiye taze kan getirecektir.

“4 YILI ÇOK İYİ GEÇİRDİK”

CHP il yönetiminin geride kalan süreci iyi değerlendirdiğini ifade eden Erden Köybaşı, “İl yönetimi olarak geride kalan 4 yılı çok iyi geçirdik. İl yönetimlerinde genelde ikinci yılın sonunda çok istifalar yaşanırdi. Bizde il yönetiminden istifalar milletvekilli aday adaylıkları için oldu. Bu da il yönetiminin büyük bir başarı ve ciddiyetle görev yaptığını gösteriyor. Bu performans Balıkesir’de Kılıçdaroğlu’nun yüzde 52,2’nin alınmasına da ciddi katkı sağladı. Önümüzdeki dönem hepimiz için iyi olur. Yenilenmiş olacağız, taze kan her zaman iyidir. Kongrelerde herkes önerilerini sunar. Daha iyisini yapacak adaylar çıkacaktır. Bu yazı kongrelerle geçireceğiz” dedi.